Er zijn over de gehele wereld enorm veel parken. Ook pretparken die er anders uit zien zoals wij dat gewend zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een park met alleen maar beelden, of een park waar alleen lilliputters lopen. Het is echt waar, lees snel verder en je weet soms niet wat je leest.


1. Love Land (Korea): een pretpark in het thema seks

Love Land - Pret-parken.com

Love Land is een park over seks. Gelegen op Cheju Island (lokaal bekend als “Honeymoon Island”), biedt het Park allerlei porno-y memorabilia en kunst, van gigantische gouden beelden druipend van vleselijke verlatenheid, tot iets dat, “de grootste penis” wordt genoemd. Het park is oorspronkelijk ontworpen als een kunsttentoonstelling voor studenten van de Hongik University in Seoul.

2. BonBon-Land (Denemarken): met een achtbaan die scheten laat

Bonbon-land - Pret-Parken.com

Het op drie na grootste pretpark van Denemarken is BonBon-Land, een pretpark dat is gebaseerd op een Deense banketbakkerij die snoep maakt met ongebruikelijke voorwerpen en dieren.

Naast een aantal mooie pittoreske attracties en talloze knagende knaagdieren, kunnen bezoekers van BonBon-Land genieten van elegant benoemde attracties, zoals The Horse Dropping; The Crazy Turtle (die eruitziet alsof hij op het punt staat te kotsen!); en Hundeprutterutchebane. Die laatste, die zich losjes vertaalt naar “Dog Fart Rollercoaster”, is een achtbaan die de rijders meeneemt op een spannende reis rond gigantische heuvels van hondenpoep, terwijl de speakers rond de baan scheetgeluiden de spelen.

3. Diggerland (Engeland): een pretpark in het “bouw”thema

Diggerland - Pret-Parken.com

De Britten zijn zo gek op bouwmachines dat ze er niet één, niet twee, maar vier themaparken aan hebben gewijd. In alle parken van Diggerland in Engeland kun je je Bob de Bouwer-fantasieën helemaal los laten gaan. Een restaurant met de naam Digg Inn en attracties volledig in het thema van bouwmachines, voor de echte bouwvakkers een uitstekend pretpark.

4. Išgyvenimo Drama (litouwen): hier kan je communisme ervaren

Išgyvenimo Drama - Pret-parken.com

Als je ooit een onverzadigbare behoefte hebt gehad om terug te keren naar de USSR uit 1984, dan is Išgyvenimo Drama (Het drama van overleving), ook wel bekend als Sovjetbunker, het pretpark voor jou. Voor ongeveer $ 220 krijg je een intense twee en een half uur stap terug in de tijd, Sovjetstijl.

Išgyvenimo Drama ligt in de buurt van Vilnius, Litouwen, en was ooit een Sovjet-bunker die werd gebruikt om een televisiezender te beschermen en diende als een veilige post voor troepen.

Ervaringen zijn onder meer het kijken naar tv-programma’s uit 1984, het dragen van gasmaskers, het onder dwang leren kennen van het Sovjetlied, het eten van typisch Sovjetvoedsel (met echt Sovjet-servies) en zelfs het ondergaan van een ondervraging in concentratiekamp-stijl en medische controle.

5. Dwarf Empire

Dwarf Empire - Pret-Parken.com

Het korte verhaal? Dwarf Empire is een dorp vol kleine mensen die shows geven voor iedereen die tientallen dwergen wil zien dansen in harmonie (de tent is elke dag weer vol). De kleine acteurs leven in kleurrijke huizen in de vorm van een paddestoel en komen twee keer per dag tevoorschijn om verschillende shows te houden, liedjes te zingen en deel te nemen aan sportwedstrijden.

6. Suoi Tien Park (Vietnam): Boeddhistisch parken

Suoi Tien Park - Pret-Parken.com

Suoi Tien Park in Vietnam is een pretpark met een boeddhistisch thema. Naast een gigantisch plonspark en verschillende spannende attracties, biedt het “amusementspark” Heaven Palace, de visie van het park van het eeuwige leven voor mensen die erin slagen om de helse kwellingen te ontlopen na jaren van gokken, overspel en drugsgebruik. Als de hel niet genoeg is om je recht te laten schrikken, is het park ook voorzien van “Vleermuizengrot met ontelbare vleermuizen en een “luchtfiets” die boven een krokodillenboerderij hangt. Meerdere parken zijn hier tot je beschikking.

7. Harmonyland (Japan): volledig toegewijd aan Hello Kitty

Harmonyland - Pret-Parken.com

Als het gaat om thema’s met schattigheid, heeft Japan het allemaal. De kroonprinses van schattig, natuurlijk, is Hello Kitty, en Japan heeft een heel themapark gewijd aan deze magische katachtige: het openlucht Harmonyland.

8. Grutas Park (Litouwen): gevuld met beelden van het Communisme

Grutas Park - Pret-Parken.com

“Josef Stalin” en “amusement” zijn geen twee woorden die u gewoonlijk met elkaar associeert; maar amusant of niet, het Grutas-park in Litouwen herschept het leven onder het bewind van de man van staal. Grutas, een korte rit ten zuiden van de Litouwse hoofdstad, beschikt over een dierentuin en een speeltuin en een nagemaakte gulag met wachttorens en een geëlektrificeerde omheining.

9. Ferrari World (Abu Dhabi): een hightech park geïnspireerd op Ferrari’s

Ferrari World - Pret-Parken.com

Het is een ‘high-tech’ pretpark met simulatorritten, achtbanen, een interactief museum en een theater met een toneelspel met Italiaans thema en een racecircuit, als onderdeel van de transformatie van $ 40 miljard in een van de beste luxe toeristische bestemmingen ter wereld.

10. Hacienda Nápoles – de parken van Escobar

Hacienda Nápoles - Pret-Parken.com

Colombia kan nog steeds niet ontsnappen aan zijn Pablo Escobar-drugssmokkelverleden. In plaats van te proberen zijn imago uit te wissen, bouwde de Colombiaanse regering een themapark op het terrein van het wereldberoemde drugssmokkelaars huis om eindelijk geld in te zamelen voor zijn zwarte marktwinsten. Wat heeft het? Een dierentuin, een stierenvechtring, een privévliegtuig en landingsbaan, de overblijfselen van zijn autoverzameling en allerlei andere artefacten die je een blik gunnen in het hoge leven van deze voormalige internationale cocaïnekoning.