Gisteren is een 5 jarig jongetje zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd nadat hij uit een kermisattractie is gevallen op de kermis in het Limburgse Helden.

De NVWA deed gelijk onderzoek

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft direct na het ongeluk een onderzoek ingesteld. De attractie is per direct gesloten in afwachting van het onderzoek. Andere attracties mochten wel door draaien op de kermis.

Hoe het ongeluk kon gebeuren lijkt momenteel nog een raadsel. De attractie is goedgekeurd en exploitant Roy Brours gaat hier al een langere tijd de kermissen mee af.

Een 5 jarig jongetje zat samen met een vriendje alleen in de attractie en verongelukte.

De exploitant doet wel opvallende uitspraken in de media. Zo heeft hij het 5 jarige jongetje samen met een vriendje in de attractie gezien. Het lijkt er dus op dat twee jongetjes van ongeveer dezelfde leeftijd in de attractie zaten zonder begeleiding van een volwassene.

Het ongeluk met het jongetje is volgens de exploitant gaan staan tijdens de rit. De zogeheten rups hobbelt flink tijdens de rit en volgens de exploitant is dit dan ook de reden dat het mis is gegaan.

Waarom er twee kinderen alleen in de attractie zaten zonder volwassene en waarom dit zo mis heeft kunnen gaan is momenteel nog giswerk. De NVWA zal de onderzoeksresultaten vrij snel bekend maken.