Vanaf 2020 gaan supermarktketen Aldi en Disney samenwerken. De supermarkt wil kinderen stimuleren om voor gezond eten te kiezen.

Aldi: Disney moet helpen

Momenteel zie je alleen nog Disney figuurtjes op ongezonde spullen in de supermarkten. Zo zijn er talloze koeken en snoepjes voorzien van Disney figuren. Dat gaat volgend jaar veranderen als beide partijen de handen ineen slaan.

Aldi heeft een licentie van Disney gekocht voor een tijdbestek van drie jaar. Cars-figuren en Disney-prinsessen als Assepoester, Ariël, Pocahontas, Sneeuwwitje, Doornroosje en Belle zullen dus voortaan op gezonde producten komen te staan.

Gezondere kinderen

De supermarkt wil zo een steentje bijdragen aan het bestrijden van gezondheidsproblemen bij kinderen. Zo is een op de zeven kinderen te zwaar. Die kinderen blijken vaker niet lekker in hun vel te zitten, zijn minder fit en worden vaker gepest. Bovendien kampen ze op latere leeftijd vaker met fysieke problemen.

De Disney figuren zullen op producten komen van de schijf van vijf. De producten zijn samen met het Voedingscentrum gekozen.

Aldi lijkt hier mee een nieuwe stap te zetten in de gezonde voeding voor kinderen. Eerder voerde de keten een minimumleeftijd op energiedrankjes in. Of andere supermarkten gaan volgen is nog de vraag. Momenteel mag alleen Aldi de Disney licentie gaan gebruiken.