Na 23 jaar is de Bermuda Driehoek in Movie Park Germany omgetoverd tot Area 51 – Top Secret. Vandaag was de persopening van de attractie en tegelijkertijd is de attractie voor de bezoekers geopend. Echter wil dit niet direct zeggen dat je ook in de attractie kan. Lees verder om te weten hoe dit zit.

Area 51 - Top Secret

Area 51, het verhaal

Een geheim alien-laboratorium, gebied waar met UFO’s wordt geëxperimenteerd of gewoon een geheime militaire basis van de VS. Over het mysterieuze militaire terrein Area 51 doen de wildste geruchten de ronde. Hoogste tijd om voor duidelijkheid te zorgen! Want per direct kunnen de bezoekers van Movie Park Germany het mysterieuze verboden gebied zelf onder de loep nemen en de geheimen ervan onderzoeken in de nieuwe waterattractie ‘Area 51 – Top Secret’. Tijdens de zomervakantie heeft het grootste film- en attractiepark van Duitsland de voormalige ‘Bermuda Triangle’ van een nieuw thema voorzien. De geliefde familieklassieker is van nieuwe glans verschenen en zorgt met een nieuwe pre-show, nieuwe muziek, talrijke effecten en een zeer gedetailleerd thema voor buitenaards veel (e)uforie – inclusief verfrissing!

Area 51 Movie Park Germany

“Met de opening van ‘Area 51 – Top Secret’ kunnen we de bezoekers dit seizoen nog een highlight bieden. Deze attractie is al sinds de opening van het park een van de meest geliefde attracties. Vandaar is dit project voor ons ook zo belangrijk en het vernieuwde thema maakt ook een wezenlijk onderdeel uit van onze kwaliteitsstrategie. Wij zijn ook echt trots op het resultaat en verheugen ons, onze bezoekers mee te kunnen nemen op een spannende reis naar een van de meest mysterieuze plekken ter wereld”, meldt directeur Thorsten Backhaus verheugd.

De door zijn afmetingen op een terrein van ruim 4.000m² en mix uit darkride en waterbaan in Europa unieke attractie vertelt namelijk niet slechts één verhaal. Het nieuwe uiterlijk van de attractie brengt de bezoekers rechtstreeks naar de Groom Lake van de Nevada woestijn, waar de bekende en meest geheime locatie in de VS te vinden is. Het idee en concept komen uit de eigen creatieve afdeling van Movie Park Germany, ontwikkeld in nauwe samenwerking met het team van IMAmedia.

Area 51 in Movie Park Germany geopend voor het publiek

Nederlands tintje

“Naast veel lokale ondernemers heeft het team van Movie Park Germany zelf ook een groot deel van de ombouw uitgevoerd. Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op”, benadrukt Thorsten Backhaus. De belangrijkste samenwerkingspartner voor de decoratieve vernieuwing van het buitengedeelte was de Nederlandse firma Props NL. Zij hebben ervoor gezorgd dat de grote decoratie-elementen, zoals de jeeps of het militaire vliegtuig, voor het park een realiteit werden. Zij hebben ook al ondersteund bij de bouw van de horror-attractie ‘The Walking Dead® Breakout’ en ‘Star Trek™: Operation Enterprise’.

“Door de vernieuwing van de attractie bereiken we onze doelgroep heel goed. De attractie was altijd al geliefd bij families. Door de opfrissing van zowel het thema alsook de vormgeving, kunnen wij deze zomer een nieuwe highlight presenteren en voor een echte verfrissing zorgen”, vat Thorsten Backhaus samen. “Met ‘Area 51 – Top Secret’ hebben we bovendien een thema aangekaart dat nog altijd veel vragen oproept en goed is voor voldoende gesprekstof. Het thema bovennatuurlijke levensvormen wordt al door vele films opgepakt en past dus perfect in onze DNA als filmpark.”

Movie Park Germany opent nieuwe attractie

Area 51 niet altijd geopend

Het kan zijn dat je Movie Park Germany bezoekt en de attractie zonder reden gesloten gaat worden. Het park hanteert een soft openingsperiode om de showtechnieken en het ride systeem te fine-tunen. Zo kunnen de elementen beter op elkaar afgestemd worden en zal de ride zo vlekkeloos mogelijk gaan.

Nieuwe attractie geopend in Movie Park Germany