Bobbejaanland stopt per direct met entertainmentbedrijf Fabric Magic. Één van de oprichters, Bart van O., zit vast voor een verkrachtingszaak.

De strafbare feiten dateren al uit 2014 maar kwamen vorig jaar aan het licht toen van Oost op televisie kwam. De slachtoffers herkenden van O. hebben direct aangifte gedaan. De 37 jarige producer, choreograaf en entertainer word van meerdere delicten verdacht. Tijdens het onderzoek naar de man zijn er nog drie andere slachtoffers aan het licht gekomen.

Fabric Magic is in België geen onbekend bedrijf. Het productiehuis heeft voor Ketnet een populaire reeks #LikeMe geproduceerd. Ook hebben zij voor Bobbejaanland al een aantal jaren shows geproduceerd.

Productiehuis Fabric Magic laat weten met verbazing akte te nemen van het gerechtelijk onderzoek dat momenteel loopt, en de uitkomst hiervan af te wachten. “Zolang er geen verdere resultaten zijn van het onderzoek en gezien ons productiehuis geen enkele betrokkenheid heeft in de desbetreffende zaak, wensen wij geen verdere reacties te geven”, klinkt het nog. Het productiehuis werd opgericht in het voorjaar van 2016, terwijl de feiten volgens het parket dateren van voor 2014.