Een houten brug bij pretpark DippieDoe en Aqabest is vrijdagmiddag ingestort. De brug ligt tussen de plaatsen Best & Son. De brug gaat over het Wilhelminakanaal.

Brug bij pretpark stort in - pret-Parken.com
© Danny van Schijndel

Sinds oktober is de houten brug al afgesloten. Een voorbijganger zag dat de brug in het later lag en ging een kijkje nemen. Toen de voorbijganger dichterbij kwam zag hij dat de balken die in het water liggen verrot zijn. Het is dus maar goed dat de brug afgesloten was. Nu zijn er geen gewonden.

Gemeente wist van niets
Een woordvoerder van de gemeente Best zegt dat ze de instorting niet zagen aankomen. “We hadden een paar maanden geleden een reguliere inspectie gedaan. Toen bleek dat er dingen mis waren met de dwarsliggers – een belangrijk onderdeel van een brug – hebben we nog een inspectie gedaan. We vertrouwden de staat van de dwarsliggers niet, dus hebben we uit veiligheid besloten hem af te sluiten”, zegt de woordvoerder tegen omroep Brabant.

De brug is een verbindingsweg tussen de Terraweg en de NCB-weg. Veel mensen passeerde deze brug dagelijks voor deze gesloten werd.