De jaarcijfers van alle parken zijn bekend. Wie staat er allemaal in de top 5 van best bezochte pretparken van 2018? Wij hebben de cijfers voor je.

#5: Attractiepark Toverland

Toverland opende in 2018 de spectaculaire wingcoaster Fēnix.
Vanaf een hoogte van 40 meter raast Fēnix met 95 km/u naar beneden, om vervolgens drie keer over de kop te gaan. Ook werden themagebieden Avalon en Port Laguna geopend. Door onder andere de snikhete zomer, waar alle pretparken last van hadden, vielen de bezoekersaantallen wat tegen. Er kwamen 812.000 bezoekers in 2018.

#4: Walibi Holland

Je verwacht natuurlijk dat het pretpark in Biddinghuizen veel hoger op de lijst zou staan. Maar eigenlijk is het alleen enorm druk in het park rond de Halloween Fright Nights. Na Lost Gravity in 2016 zijn er geen nieuwe attracties meer bijgekomen. Walibi Holland is momenteel bezig met de bouw van Untamed. Doordat Robin Hood is vervangen voor deze baan blijft het attractieaantal op hetzelfde niveau. In 2019 zal het park mogelijk meer bezoekers trekken dan 2018. Bezoekersaantallen in 2018 waren 838.000.

#3 Attractiepark Slagharen

Het park uit de gemeente Hardenberg heeft een mooie derde plek te pakken. Onder directeur Wouter Dekkers heeft het park een nieuwe weg ingeslagen die erg goed valt bij de doelgroep. In 2017 opende Gold Rush en in 2015 zwemparadijs Aqua Mexicana onder Dekkers. Dit waren uitbreidingen die het park goed heeft gedaan waardoor een top drie positie stevig in handen is. Directeur Wouter Dekkers heeft inmiddels een andere baan gevonden. Of het park deze statistieken volgend jaar ook heeft is afwachten. Bezoekersaantallen in 2018 waren 1,03 miljoen.

#2 Duinrell

Heel veel mensen zullen dit niet hebben zien aankomen. Het park uit Wassenaar is tweede park van Nederland gezien de bezoekersaantallen. Ondanks dat de bezoekersaantallen iets gedaald zijn heeft het park een mooie tweede plek in handen. In 2017 liepen er 1,4 miljoen bezoekers door de poorten van het park. In 2018 waren dat er 1,39 miljoen.

#1 De Efteling

De absolute nummer één zal voor niemand een verassing zijn. De Efteling is al jaren hét park in Nederland die overal bovenuit steekt. Het park zag meer dan 5 miljoen bezoekers door de poorten van het park lopen. Dit is overigens boven verwachting. Het park hoopt de komende jaren flink te blijven stijgen. Dit willen ze onder andere doen door nieuwe attracties te openen als Max & Moritz. Ook zal er nog een lanceerachtbaan voor de familie komen.

Blijf op de hoogte

Wil je goedkoop naar deze en andere pretparken? Of wil je gewoon altijd het laatste nieuws als eerste lezen? Volg ons dan op Facebook. Zo mis je niets en krijg je het direct in je tijdlijn te zien.