De zomers lijken steeds warmer te worden dus worden er oplossingen gezocht om een dagje pretpark aangenamer te maken. De pretparken hebben het zwaar met warme dagen aangezien mensen dan eerder kiezen voor een zwembad.

De pretparken hebben het zwaar

De afgelopen jaren hebben de pretparken in de zomer bijna geen gasten mogen verwelkomen Dit is fijn voor de wachtrijen want die zijn er zo goed als niet. De parken zien dat mensen snel kiezen voor een zwembad bij huis of een lokaal zwembad. Om in de warme zomermaanden toch bezoekers binnen de poorten te krijgen gaan steeds meer parken investeren in verkoelende elementen als een waterpark.

Te warm voor een pretpark?

Ritjes maken in de achtbaan en als het te warm is een duik in het koele zwembad nemen leek tot voor kort alleen in warme landen te bestaan. Doordat de zomers warmer lijken te worden hebben een aantal parken waterparken gebouwd. De bekendste is misschien wel het Tikibad bij Duinrell. We hebben de pretparken met zwembad voor je op een rij gezet.

Zwemmen in de Efteling

Je verwacht het misschien niet maar het is toch echt mogelijk. In de Efteling kun je sinds een aantal jaar zwemmen. Het is echter wel alleen voor gasten die blijven overnachten in Efteling Bosrijk. In het Badhuys kun je lekker tot rust komen na een dagje pretpark. Verwacht geen subtropisch zwembad als het Tikibad maar afkoelen kun je er zeker.

Zwemmen in de Efteling kan in het Badhuys in Efteling Bosrijk.
Efteling Bosrijk – Badhuys
Het Badhuys in Efteling Bosrijk is een heerlijk ontspannen plek na een dagje pretpark

Efteling Bosrijk – Badhuys

Natuurlijk heeft de Efteling ook waterattractie Piraña waar je heerlijk kunt afkoelen in de zomer.

Afkoelen in het Tikibad

Bij het Tikibad bij Duinrell denk je natuurlijk direct aan het subtropische zwembad. Maar wist je ook dat het park een heerlijk buitenbad heeft om lekker af te koelen?

Afkoelen in het Tikibad in Duinrell? Dat kan met het buitenbad.

Als waterattractie Splash je niet genoeg afkoelt in Duinrell kan je dus naar het naastgelegen Tikibad om lekker te badderen.

Ga spetteren in Slagharen

Het zwembad is in 2015 geopend met een binnen en buitenbad. Dit waterpark bevind zich achter in het park bij achtbaan Goldrush.

Lekker spetteren in attractiepark Slagharen bij waterpark AquaMexicana

Het buitenbad is gericht op kleine kinderen zodat zij lekker koel kunnen spelen tussen de waterelementen.

Waterpret in het Dolfinarium

Je leest het goed. Ook Dolfinarium heeft een gedeelte gemaakt waar je al spelend kunt afkoelen. Terwijl het park steeds minder bezoekers trekt door de vele protesten proberen ze met dit element toch wat meer mensen naar het park te krijgen.

Afkoelen in het Dolfinarium met het warme weer kan perfect.

Een baantjes trekken kan helaas niet in dit waterpark maar misschien dat hier in de toekomst verandering in komt. Het park is druk bezig om andere attracties te ontwikkelen waar geen dieren bij betrokken zijn.

Waterpark in Hellendoorn

Dit park begint steeds bekender te worden. Het waterpark van Avonturenpark Hellendoorn ligt pal naast het park en is vrij spectaculair te noemen.

Aquaventura is het waterpark van Avonturenpark Hellendoorn

Met flink wat snelle glijbanen is dit een heerlijk waterpark om op een warme dag goed af te koelen. Het waterpark heeft voor ieder wat wils.

Wanneer is het rustig in een pretpark?

Als de temperaturen boven de 23 graden lijken te komen zien we een flinke afname in de wachttijden van de pretparken. Wil je dus een rustige maar mooie dag in een pretpark dan moet je zeker gaan bij warm weer.

Let wel op. De pretparken met waterpark kunnen juist drukker zijn met dit weer.

Heb jij nog tips & tricks voor je dagje uit? Laat het ons weten via Facebook of stuur ons een e-mail: Info@Pret-Parken.com