Halloween is in de meeste parken inmiddels afgelopen en dat betekend dat parken de poorten gaan sluiten. Gelukkig is de pretpark industrie in beweging en gaan er steeds meer parken jaarrond open.

We hebben voor jullie een lijst gemaakt zodat je in de komende maanden gewoon nog je adrenaline rush kan pakken.

De Efteling

Het bekendste pretpark van Nederland sluit de deuren helemaal niet meer. De afgelopen jaren hebben we al kunnen genieten van de winter Efteling en oud & nieuw in de Efteling. Dat laatste evenement is inmiddels voor dit jaar volledig uitverkocht.

Het is wel raadzaam om voor je bezoek de kalender van het park te raadplegen. Op sommige dagen heeft het park een “uitverkoop”. Dat betekend dat het park is afgehuurd voor een bedrijf en het gesloten is voor regulier bezoek.

Toverland

Attractiepark Toverland is ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse pretpark industrie. Met twee overdekte hallen blijft het park ook in de wintermaanden gewoon geopend. Rond de feestdagen heeft het park net als de Efteling een aangepast programma.

Afhankelijk van het weer kunnen buiten attracties gesloten zijn. Ook kan dit met onderhoud te maken hebben.

Plopsa Indoor Coevorden

Net als Toverland heeft Plopsa een speelhal waar je geen last hebt van de weersomstandigheden. Alhoewel je hier vrij snel uitgekeken bent hoef je geen rekening met een jas te houden.

Europa-Park (Duitsland)

Ongeveer 6 uur rijden van de Nederlandse grens vind je Europa-Park in het plaatsje Rust. Hoewel het park niet het hele jaar geopend is kun je wel tot 12 januari 2020 het park bezoeken. Sommige attracties mogen dan wel gesloten blijven, de sfeer en de winterse verrassingen zorgen ervoor dat het zelfs met sjaal, muts en handschoenen een onvergetelijke belevenis wordt.

Phantasialand (Duitsland)

In Phantasialand hoef je nooit lang te lopen om bij de volgende attractie uit te komen. Het park is heel erg compact op elkaar gebouwd wat in de wintermaanden goed van pas komt. Het park viert dan het sprookjesachtige “Wintertraum”. Het park is geopend tot en met 19 januari.

Zo zie je maar. De komende tijd hoef je je niet te vervelen op pretparkgebied. Sommige Nederlandse parken (Duinrell e.d) gaan rond sinterklaas speciaal een aantal dagen open.