Geen pretparken te bezoeken in de winter? Tien jaar geleden misschien! Tegenwoordig gaan er steeds meer parken open tijdens de gebruikelijke winterstop. Wel hebben veel pretparken hun groot onderhoud in de winterse periode en zullen niet alle attracties geopend zijn.

Het is dus raadzaam om op de website van de parken te kijken naar het onderhoudsschema. De meeste parken kondigen ruim van te voren aan welke attracties gesloten zijn, zo kom je nooit voor verassingen te staan tijdens je bezoek!.

Deze pretparken zijn wél open in de winter! - Pret-Parken.com

Winter Efteling

Winterse kou en sneeuw, geen reden voor De Efteling om de toegangspoorten te sluiten. Al jaren omarmt het populaire park de wintermaanden met knapperende vuurtjes, warme chocolademelk en extra sfeervolle verlichting tijdens de Winter Efteling.

Sprookjes bestaan immers ook in de winter! Van 12 november 2018 tot en met 31 januari 2019 is het park dagelijks open en kun je behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander alle attracties bezoeken. Voor de achtbanen is het duimen, want of deze geopend zijn hangt af van het weer.

En er zijn leuke winterse extra’s, zoals de langlaufbaan ’t Hijgend Hert en een overdekt IJspaleis met een sneeuwglijbaan en een ijsbaan. Winterpret, die natuurlijk beloond wordt met warme heerlijkheden als soep, wafels en chocolademelk.

Deze pretparken zijn wél open in de winter! - Pret-Parken.com

Winter Slagharen

Winter Slagharen is iedere zaterdag en zondag van 3 november t/m 23 december en de hele kerstvakantie (van 24 december 2018 tot en met 6 januari 2019) geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Van 3 november t/m 16 december zijn tickets voor het attractiepark inclusief een gratis ticket voor Aqua Mexicana. Deze tickets zijn af te halen bij de kassa en de Aqua Mexicana shop. Vergeet je zwemkleding niet! Tickets op basis van beschikbaarheid.

Deze pretparken zijn wél open in de winter! - Pret-Parken.com

Betoverend Europa Park!

Kom en ervaar Europa-Park tijdens ‘the most wonderful time of the year’. Stap in een onvergetelijk winterwonderland, vol magische momenten, feestelijke charme en winterse verrassingen. In een sfeer van duizenden twinkelende lichtjes en glinsterende kerstballen vallen dikke sneeuwvlokken op wel 2.500 kerstbomen. Te midden van gezellige kampvuren en magische 3D-projecties is er voor iedereen iets om van te genieten tijdens Europa-Park’s betoverende winterseizoen.

Europa-Park is in het winterseizoen geopend van zaterdag 24 november 2018 t/m zondag 6 januari 2019 (m.u.v. 24 en 25 december) & 12 + 13 januari 2019.

 

Winter Wonder Toverland

Toverland in de winter is in één woord: genieten! Terwijl de Tiroolse jodelmuziek vanuit de Oostenrijkse Biergarten klinkt, maak je een rit in Maximus’ Blitz Bahn. Of waag jij je aan een doldwaze rit door Land van Toos? Dan is het daarna tijd voor een dampende beker chocolademelk. Laat het avontuur maar beginnen!

Vanaf 5 november 2018 start de winterse magie in Toverland. Beide overdekte themagebieden, Land van Toos en Wunderwald, zijn het hele jaar geopend. Port Laguna, Avalon, Magische Vallei en Ithaka zijn helaas wel gesloten in de winter.

Van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 viert Toverland de Magische Winterweken.

Tijdens de Magische Winterweken in de kerstvakantie wordt Toverland versierd met dennenbomen, kerstballen en lampjes. In Land van Toos en Wunderwald is er volop vermaak en extra entertainment.