De eerste zes maanden van het huidige boekjaar van Disneyland Tokio & DisneySea Tokio ziet het bedrijf een omzet daling per persoon. Wel stegen de bezoekersaantallen van het park.

15 miljoen bezoekers in Tokio

Waar het bedrijf vorig jaar nog 15,52 miljoen bezoekers noteerde in de eerste zes maanden komt het bedrijf nu uit op 15,74 miljoen bezoekers. Maar de netto-omzet per gast daalde met 1,7 procent tijdens deze periode.

Dit komt vooral doordat de merchandise-inkomsten met zo’n 7,2 procent zijn gedaald. Het bedrijf maakt zich momenteel nog geen zorgen omdat er een waslijst aan nieuwe attracties klaar staat voor het volgende fiscale jaar.

En natuurlijk zullen de Olympische Zomerspelen ook in 2020 naar Tokio komen, wat een aanzienlijke toename van internationale bezoekers naar Japan zou moeten opleveren.

Het rapport merkt op dat het aantal internationale bezoekers aan Tokio Disney Resort de afgelopen vijf jaar aanzienlijk is gegroeid, van iets minder dan 4 procent van alle resort gasten in 2013 tot bijna 10 procent van de parkgasten vorig jaar.