Zeker twee bezoekers van pretpark La Feria in Mexico-Stad zijn om het leven gekomen door een ongeluk met een achtbaan. Het achterste karretje van de attractie, met daarin de slachtoffers, ontspoorde tijdens de rit. 

Pretpark gesloten

Het lijkt erop dat het achterste karretje van de achtbaan is ontspoord en tegen het metalen frame van de attractie is gebotst. De slachtoffers vielen tien meter omlaag.

De twee doden zijn jonge mannen, de twee gewonden zijn vrouwen. Volgens de autoriteiten was er sprake van een mechanisch mankement. Het pretpark werd meteen gesloten.

Nooit eerder vielen er doden, maar in 2016 raakten wel dertien mensen in La Feria Chapultepec Mágico gewond toen een treintje ontspoorde. In 2012 kwamen twintig mensen vast te zitten toen een achtbaan ineens stilviel. Sindsdien wordt het pretpark volgens de autoriteiten vaker gecontroleerd, al is onduidelijk hoe vaak dat gebeurt.

De achtbaan geldt als een van de meest populaire attracties van het park. Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk. Het is niet duidelijk wanneer het park weer geopend wordt.