Zo’n 1500 kinderen hadden zaterdag, net voor de kerst, op uitnodiging van de stichting Het Vergeten Kind een mooie dag in de Efteling.

Een mooi gebaar van de stichting Het Vergeten Kind. Die wilde kinderen en hun opvoeders trakteren op een geheel verzorgde en vooral onbezorgde dag in de Efteling
Het Vergeten Kind heeft 50 gemeenten in heel het land uitgenodigd om gezinnen te benaderen die het uitstapje zouden kunnen waarderen. 

Vele kinderen en hun ouders hebben enorm genoten van dit gebaar. “Net voor kerst is dit het mooiste cadeau wat ik mijn kinderen kan geven” vertelt een ouder. De kinderen genieten van de sfeer en de ouders genieten vooral van de kinderen.

Wat doet het vergeten kind?

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. 

De trauma’s laten diepe sporen na.Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. 

Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

Daarom Stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Zij geven ze een stem en vertellen hun verhaal. Zodat ze niet vergeten worden.

Wil je het vergeten kind steunen? Bekijk hetvergetenkind.nl