De Efteling heeft in 2017 de magische grens van 5 miljoen bezoekers gehaald en overtroffen. Anonieme bronnen melden aan Pret-Parken.com dat het park 5,18 miljoen bezoekers heeft mogen ontvangen in 2017.

Het park heeft eerder uitgesproken de wens en verwachting te hebben vanaf 2020 minimaal 5 miljoen bezoekers per jaar te ontvangen. Dit lijkt dus 3 jaar eerder dan gepland al haalbaar.

Het verklaard waarom de Efteling haast maakt met een extra stuk grond van 3 hectare, en de drang om geplande attracties te vervroegen. De komende jaren zal er een stijgende lijn in de bezoekersaantallen te zien zijn door onder andere internationale marketing en uitbreidingen in het attractieaanbod.

De toekomst van de Efteling

Efteling meer dan 5 miljoen bezoekers! - Pret-Parken.com

Bezoekers afgelopen jaren

1952: 220.000 (opening sprookjesbos)

2017: 5.18 miljoen

Efteling meer dan 5 miljoen bezoekers! - Pret-Parken.comOndertussen zijn er in 65 jaar meer dan 130 miljoen bezoekers in de Efteling geweest. In 2016 draaide de Efteling een omzet van bijna 190 miljoen euro en winst van 14,7 miljoen.

Bestemmingsplan 2030

De gemeente, provincie en de Efteling hebben gezamenlijke belangen bij de groei van de Efteling, bijvoorbeeld op het gebied van bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van de regio. Daarom is samen gekeken hoe de groei het beste kan plaatsvinden. Na een uitgebreid traject van 3½ jaar zal dit naar verwachting in de zomer van 2018 resulteren in het definitieve Bestemmingsplan Wereld van de Efteling 2030.

“We willen onze gasten in 2020 op een nieuwe attractie in het nieuwe gebied trakteren. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat we de hekken van ons park gaan verplaatsen. Dat is voor ons een historisch moment en een uitdaging. In een nieuw gebied is er meer tijd nodig voor de voorbereidingen en de bouw van een attractie.”

Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur