De Efteling heeft vorig jaar ruim 5.351.572 bezoekers mogen verwelkomen en als bedankje heeft het park haar medewerkers een poef cadeau gedaan. De medewerkers lijken het niet echt op prijs te stellen aangezien het object massaal te koop is aangeboden op marktplaats.

Collectors item

“Een echt collectors item” plaatst een medewerker van het park bij de advertentie. ‘Zware kwaliteit’, staat bij een andere advertentie vermeld. En ‘Inclusief originele doos waar je een draak van kan maken’. En ook belangrijk: ‘Niet verkrijgbaar in winkel of webshop.

De Efteling fans duiken massaal op de advertenties en kopen er flink op los. Sommige gaan voor €120 per stuk van de hand.
De overgrote meerderheid van de medewerkers waardeert de poef overigens wél, zegt een woordvoerder van het attractiepark tegen Pret-parken.com.

Efteling: Waardering is er zeker

Het park reageert dat de meeste medewerkers het gebaar enorm waarderen. Er zat een kaartje bij het cadeau met de tekst:
‘Nu is het even tijd om de benen omhoog te doen.‘ . Het park wist dat een aantal medewerkers hier niet echt op zaten te wachten maar reageert sportief:
“We wisten dat vast niet alle medewerkers er blij mee zouden zijn. Dat ze nu bij een Efteling-fan terecht komen, vinden we natuuurlijk ook heel leuk.”