In Oost-Brabant staken buschauffeurs in de regio Tilburg, Den Bosch, Waalwijk, Uden-Veghel. Ook de stadsdiensten Den Bosch en Tilburg rijden niet. Ook het openbaar vervoer richting de Efteling rijdt niet overal. Vanuit Tilburg en Den Bosch rijden geen bussen naar het pretpark. Vanuit Breda rijdt de lijn 802 volgens dienstregeling en worden extra bussen ingezet.

”Het is al de zoveelste staking en we zijn blij dat deze vroeg is aangekondigd. Zo kan iedereen die de Efteling wil bezoeken zich goed voorbereiden”, meldt een woordvoerster van het park.

Buschauffeurs staken zaterdag 19 mei bij Arriva Brabant Oost, Hermes Zuidoost Brabant, Connexxion Zeeland en Syntus/Keolis Veluwe gedurende 24 uur.

Efteling

Lijn 800 ’s-Hertogenbosch – Efteling v.v.
Deze lijn rijdt niet.

Lijn 801 Tilburg – Efteling v.v. 
Deze lijn rijdt niet.

Lijn 802 Breda – Efteling v.v. 
Deze lijn rijdt volgens dienstregeling. Arriva zet extra bussen in.

Efteling moeilijk bereikbaar tijdens OV staking 19 mei - Pret-Parken.com

Een tijd geleden is er een grote landelijke staking geweest waardoor veel mensen niet naar hun eindbestemming konden komen. Ook toen waren er mensen die niet naar de Efteling konden komen.

Toen zei een bezoeker:

 Liselotte vraagt zich af waarom het pretpark op zulke dagen niet zelf bussen laat rijden tussen Kaatsheuvel en station Tilburg. “Anders gaan jullie heel veel gestrande bezoekers hebben…”

Ze snapt wel dat er gestaakt wordt. “Staken doe je niet zomaar. Dat is dan nu niet naar de Efteling kan is vervelend, maar ook een luxeprobleem.” Riley heeft inmiddels voor alternatief vervoer gezorgd. “Ik heb opa en mijn moeder lief aangekeken, nu gaan we met de auto.”