Lekker in een pretpark lopen terwijl je overal achter elkaar in kan. Dat klinkt vele pretpark fans als muziek in de oren. Zo besloot de Efteling 24 januari uit te roepen tot ‘Rustigste dag van het jaar’.

Efteling viert 'Rustigste dag van het jaar' - Pret-Parken.com

Rustigste dag van het jaar

Van de 365 dagen per jaar dat de Efteling haar deuren geopend heeft, blijkt 24 januari de rustigste dag te zijn. En zoals altijd maken we er ook dan weer een feestje van! 🎉 Laat je wensen achter en beslis samen met de andere gasten hoe jullie bezoek eruit zal zien! ✨

Met dit bericht nodigde de Efteling iedereen uit om te komen.
Efteling viert 'Rustigste dag van het jaar' - Pret-Parken.com

Maar was het ook rustig?

Door de media aandacht die dit evenement heeft gekregen denken wij dat het inmiddels niet meer helemaal klopt. Maar druk was het zeker ook niet.

Een gemiddelde wachttijd voor Symbolica was 15 minuten. Ook Vogel Rok en attracties als Droomvlucht kwamen niet over de 15 minuten heen. Alleen Villa Volta had op een gegeven moment een wachttijd van 30 minuten te pakken.

Er waren vandaag een aantal attracties gesloten in verband met onderhoud. Dit ging om onder andere de Bob, Piraña, De Vliegende Hollander en parkshow Raveleijn. Ook Joris en de Draak & Python waren vandaag gesloten.

Efteling viert 'Rustigste dag van het jaar' - Pret-Parken.com
Aquanura als afsluiting van de dag.