Alle pretparken zullen dit jaar duurder worden. Dit heeft onder andere te maken een stijging van de BTW.

Entreeprijs variabel

De Efteling en Walibi Holland passen de entreeprijs van de tickets aan aan de verwachte drukte. Tickets zijn goedkoper in het laagseizoen en in het hoog seizoen duurder.

Efteling duurste park

In Kaatsheuvel schommelen de prijzen in 2019 tussen de €40,- en €42,- euro. Hiermee is het sprookjespark leider qua hoge entreeprijs. Het park biedt wel de meeste attracties en belevenissen van Nederland.

Walibi Holland hanteert een variabel tarief van €34,50 in het laag en €36,50 in het hoogseizoen. Het park uit Biddinghuizen opent aankomende zomer Untamed maar deze maakt plaats voor Robin Hood.

Belastingverhoging

Vanaf januari 2019 is het lage BTW-tarief verhoogd van 6% naar 9%. De tickets van pretparken vallen in het lage BTW tarief hierdoor zullen de tickets van alle parken hoger zijn dit jaar.

De Efteling blijft echter wel één van de goedkoopste pretparken op internationaal niveau. Disneyland Parijs vraagt namelijk €104,- per persoon per dag. Hier zitten wel beide parken bij inbegrepen.

Alton Towers, het grootste pretpark van Groot-Brittannië, heeft een entreeprijs van 55 pond (61,65 euro). PortAventura het grootste park in Spanje, vraagt €48,- per persoon.

De twee grootste parken in Duitsland zijn ook duurder. Voor Europa Park mag je per persoon €49,50 neerleggen. In Phantasialand is het huidige tarief €47,50.

Nieuwe attracties

Dat de entreeprijs stijgt is eigenlijk niets nieuws. Hier hebben we uitgelegd wat een nieuwe attractie kost. Walibi Holland heeft de afgelopen jaren niet echt geïnvesteerd in nieuwe attracties, dit jaar opent Untamed als de vervanger van Robin Hood.

De Efteling neemt dit jaar afscheid van de Bob. Hier zal een familie achtbaan voor in de plaats komen genaamd Max & Moritz.

Deze achtbaan zou eerst in 2020 openen. Echter door de aanhoudende problemen bij de Bob is besloten dit een jaar uit te stellen. Eerst zal de Bob vervangen worden en daarna zal de Efteling uitbreiden met een lanceer achtbaan in 2021. Dit jaar opent de Efteling wel een nieuw sprookje genaamd De Zes Zwanen.