Eind 2019 loopt de samenwerking tussen de Efteling en het Wereld Natuurfonds af. Dit betekend een einde aan PandaDroom. Onder fans de meest lelijke attractie van het park genoemd. Fabula zal een volledig nieuwe attractie worden om te bezoeken.

Fabula

In Fabula staat het thema natuur op een speelse en vrolijke manier in de hoofdrol. Niet alleen de film wordt vernieuwd, ook het restaurant en de souvenirwinkel worden aangepast. Ook krijgt het restaurant binnen en buiten meer zitplaatsen en een nieuwe menukaart met verse en verantwoorde vlees-, vis- en veganistische gerechten. Kinderen kunnen er straks nog steeds overdekt spelen. De investering voor de ontwikkeling van Fabula bedraagt 3,5 miljoen euro.

Aardman studio’s

De gerenommeerde Britse studio Aardman, bekend van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun het schaap, produceert de nieuwe 3D-film. De tien bestaande 4D-effecten uit de attractie, zoals water-, geur- en windeffecten, zijn óók onderdeel van de nieuwe film. De film wordt vrolijk, spannend en iets korter, waardoor straks meer gasten de attractie kunnen beleven. Fabula is geschikt voor alle leeftijden.

Fabula Voorshow

In een voorshow en een hoofdshow van beide circa acht minuten, zie je een film over een jonge beer en een dappere eekhoorn. Het botert niet goed tussen de knorrige beer en de andere dieren, waarop Klaas Vaak besluit de beer een paar levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren zich aan te passen. Dat zorgt voor wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten.