Walibi Fright Nights op vakantieveilingen duurder door bots - Pret-Parken.com

Iedereen in Nederland is inmiddels wel bekend met veilingwebsite VakantieVeilingen. De website biedt reizen, dagjes uit, sauna bezoeken en meer aan voor een scherpe prijs..althans dat is de insteek.

De laatste seconden gaan in en je zit met samengeknepen billen te kijken of jij de gelukkige winnaar van de veiling bent. Ah jammer, iemand heeft je overboden tijd voor nog een poging. Hé dezelfde persoon heeft me weer overboden en de veiling gewonnen.

Met bovenstaande situatie werden wij getipt via de mail. Het lijkt er op dat iemand héél erg graag naar de Walibi Fright Nights wil gaan, niet zo gek natuurlijk. Alleen is het wel een enorme fan? of is er meer aan de hand..

Walibi Fright Nights: Het onderzoek

Tijd voor een onderzoekje! Zijn er prijsafspraken gemaakt tussen Walibi Holland en VakantieVeilingen? Is er een actieve marktplaats handelaar flink aan het inkopen? We gaan dit onderzoeken.

Aangezien we zelf niet in de logboeken van VakantieVeilingen kunnen kijken zijn we redelijk gebonden aan het “fact-checken”.

Elke minuut start er bijna een veiling waar je 2 kaarten kan kopen ter waarde van €79,-. Het viel onze tipgever op dat op biedingen vaak dezelfde  exact €50,- bood op exact dezelfde momenten binnen de veilingen, en dat voor 12 uur lang!

Dit lijkt uiterst onmogelijk tenzij we hier met een die-hard fan te maken hebben, maar deze categorie heeft meestal een abonnement. We zijn de naam gaan checken op het internet. Geen enkel social media account, geen web historie en de achternaam gaf alleen resultaten in Rusland e.o.

Dit klinkt natuurlijk al verdacht maar het kan nog steeds legitiem zijn. Op marktplaats en andere verkoopplekken doken echter wel steeds meer kaarten op voor de Fright Nights, helaas niet onder dezelfde naam dus dit leek ook geen aanknopingspunt op te leveren.

We denken nog maar één oplossing te hebben. We gaan Walibi Holland en VakantieVeilingen vragen hoe dit nu precies zit.

Walibi Holland: Geen prijsafspraken met VakantieVeilingen

“Er is ook geen minimale prijs ingesteld voor de veilingen. Daarnaast staan de veiling onder toezicht van een notaris die kijkt of alles eerlijk verloopt. ” aldus een woordvoerder van het park.  “Voor zover wij weten wordt er niets gedaan om de prijs op te drijven of te beïnvloeden.” meldt het park.

Er zijn dus geen prijsafspraken gemaakt tussen Walibi Holland en Vakantieveilingen. Maar drijft iemand de prijs op? Of is het VakantieVeilingen zelf?

VakantieVeilingen: onderzoek ingesteld

De veiling website weet ons te melden dat er accounts zijn die geblokkeerd worden als zij een script gebruiken. Dit is voorgekomen en de website zegt hier bovenop te zitten.

“We willen iedereen een eerlijke biedkans op onze website geven.
Vermoeden wij vals spel of het opdrijven van de prijs? Dan nemen wij contact met op de klant en blokkeren indien nodig het account.”

VakantieVeilingen kon ons in verband met privacy niet zeggen of bepaalde namen of gegevens inderdaad om “valsspelers”gaat. Wel zijn ze na ons bericht een onderzoek gestart naar eventuele frauduleuze transacties en / of handelingen.

“We gaan dit verder uitzoeken en wanneer nodig ondernemen we actie. ”

Conclusie:

Walibi Holland en VakantieVeilingen hebben geen prijsafspraken gemaakt en drijven zelf niet de prijs omhoog. Toch lijken er partijen te zijn die de boel manipuleren om de prijs op te drijven. In verband met de privacywetgeving kunnen we dus niet zeggen uit welke hoek dit komt, erg jammer maar begrijpelijk.

Samengevat: Ja de prijs is regelmatig gemanipuleerd. VakantieVeilingen heeft een onderzoek ingesteld om deze accounts te blokkeren indien dit om fraude gaat.

We hopen dat we nog een terugkoppeling krijgen met eventuele resultaten van het onderzoek. Al achten wij de kans niet heel groot.

Heb jij ideeen over onjuist handelen door pretparken of hun partners? of wil je iets anders tippen? Klik dan op contact in het menu of stuur ons een bericht op Facebook.