Halloween staat voor de deur en dit is in 2018 niet alleen maar in Walibi Holland te vinden. Voor de Halloween liefhebbers hebben wij een overzicht gemaakt van alle pretparken die dit Amerikaanse feestje vieren.

 

Toverland: Halloween Nights

Het noodlot heeft toegeslagen! Duistere magie heeft zich verspreid over de donkere werelden van Toverland. Wanneer de avond valt overwint het kwaad en gebeuren er akelige taferelen. Eenmaal voet gezet op de paden van Toverland is er geen weg meer terug. Jong of oud? Spookachtige wezens ruiken angst! Houd jouw toverstaf paraat, het is tijd voor Halloween Nights in Toverland.

Op 13, 17, 18, 19, 20 & 27 oktober breekt vanaf 19.00 tot 23:00 uur opnieuw de hel los in Toverland. Bereid je voor op acht spannende scare zones, huiveringwekkende monsters en een bloedstollende eindshow, “Discover your Own Fear”. Dat wil je niet missen! Dit jaar is reserveren niet nodig.

Koop tickets voor Toverland: Halloween Nights

 

Hellendoorn: Heksendoorn

In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in het thema Halloween. Dit jaar voor de 18e keer en sfeervoller dan ooit te voren! Het volledige park is aangekleed met vele pompoenen, bezems, vogelverschrikkers en meerdere heksen. De vriendelijke heksen wachten je op bij de poort van het park, maar pas op: ze zijn dikke vriendinnen met Opperheks Odelia.
Kom griezelen met de hele familie, bekijk de spannende shows en begroet persoonlijk Opperheks Odelia tijdens Heksendoorn. Bestel hier jullie gezinstickets voor Heksendoorn voor slechts €17,50 per persoon. Het gezinsticket bestaat uit entree voor 4, 5 of 6 personen. Dat betekent een korting van €6,- per persoon op de reguliere entreeprijs van €23,50 per persoon.

Tickets via de website van Hellendoorn

Drievliet: Happy Halloween

Tijdens de herfstvakantie zijn er dagelijks diverse activiteiten in de sfeer van Happy Halloween.

Van 20 tot en met 28 oktober 2018 in Drievliet. Helaas is Drievliet niet zo’n media fan, hierdoor is er helaas niet meer informatie beschikbaar.

Moviepark Germany: Halloween Horror Fest

Een horrorsetting van topklasse. Gruwelijke monsters dwalen door de straten en spookhuizen van het park: in oktober is het opnieuw zover en opent Movie Park Germany haar deuren voor het grootste Halloweenevenement van Europa: het Halloween Horror Fest!

Meer dan 250.000 griezelvrienden uit heel Duitsland en de Benelux vinden elk jaar in oktober hun weg naar Movie Park in Noordrijn-Westfalen. Ook in 2018 staan je hier gruwelijke attracties en shows te wachten!

Het Halloween Horror Fest vindt dit jaar plaats op 6, 7, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27, 28, 31 oktober en op 2 t/m 4 november 2018. De voorverkoop dagen zijn 20, 27, 31 oktober en  3 november 2018.

Tickets voor Halloween horror fest bestel je hier

Europa Park: Halloween Horror Nights

Beleef een gruwelijk mooi Halloween van 22 september tot en met 4 november 2018

Geniet dit najaar van de perfecte mix van een spookachtig sfeer en Halloween-horror als duizenden pompoenen, appels, chrysanten, maïsplanten and strobalen Europa-Park veranderen in een indrukwekkend herfstlandschap waarin allerlei ‘creepy’ figuren en geesten je verwelkomen.

Halloween in Duitslands grootste attractiepark is een absolute must! Een deken van meer dan 180.000 pompoen is neergedaald over het park, tegelijkertijd dragen 3.000 balen stro, 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten, spinnenwebben en een spookachtige verlichting ook nog bij aan een bijzonder ‘spooky’ sfeertje. In Grimms’ Sprookjesbos staan tientallen pompoen-creaties op je te wachten.

Welkom in een wereld na de apocalyps: verheug je op “Horror Nights – Traumatica”!

Dit nieuwe schrik-spektakel nodigt je uit met angstaanjagende horror-huizen, nieuwe shows, een club en echt onaangename types: vijf rivaliserende groepen zullen de bezoeker volgens de regels der kunst laten schrikken.

Koop hier je tickets voor Europa Park: Horror Nights

En dan komen we natuurlijk uit bij Nederlands trots qua Halloween gebied, dat kan er maar één zijn.

Walibi Holland: Halloween Fright Nights – Your life is a gamble

 

Eddie’s Roast Show in zijn eigen area, dat betekend natuurlijk lachen, gieren, brullen. De volgende spookhuizen zijn dit jaar geopend: Jefferson Manor, The Villa, Psychoshock, Haunted Holidays II, The Clinic en Below. Ook zijn er weer diverse scare zones: Things, Game Over, Twisted Hellfire, Firepit, Quarantine, Pirate’s Cove en Eddie’s Area.

De Halloween Fright Nights vinden plaats op elke vrijdag, zaterdag en zondag van 6 tot en met 28 oktober, en donderdag 25 oktober. Het park blijft open tot 23.00 uur.


Tickets te koop via de website van Walibi, klik hier.

 

 

De geschiedenis van Halloween

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, dat ook het Ierse woord is geworden voor de maand november).

Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. Op het eiland Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd, die geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen Groot-Brittannië binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen en ook het eren van de doden.

In de 9e eeuw stak een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengde zich met het halloweenfeest. Op Allerzielen (2 november) gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden om zielencake (brood met krenten). Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen. De trick-or-treattocht vindt wellicht daar zijn oorsprong.

Bron: Wikipedia