Avonturenpark Hellendoorn gaat Halloween-attractie ‘Devil’s Church‘ aanpassen na klachten van omwonende christenen. “Als u de het evenement niet aanpast, zult u branden in de hel” was één van de teksten die woordvoerder Rene Peul ontving.

Eerste keer kritiek
De duivelse kerk strijkt namelijk al voor het derde jaar op rij neer in Hellendoorn. Dit is de eerste keer dat er kritiek komt, aldus Peul: “We zijn met name verrast door de scherpe feedback en de hoeveelheid.”

Peul zegt ook persoonlijke berichten te hebben ontvangen: “Ik voelde me niet prettig door de persoonlijke aanvallen en verwensingen die ik via de mail kreeg. Ik zou branden in de hel als ik het evenement niet zou afgelasten. Heftig, en ook niet helemaal zoals het zou horen.”

Tegen het zere been
Hoewel het evenement sinds 2016 staat als een huis, ging Peul toch overstag: “Dat wil niet zeggen dat we doof zijn voor feedback. Als wij in een gelovige omgeving als Hellendoorn blijkbaar zoveel mensen voor het zere been schoppen, moeten we ook stoer genoeg zijn om daar naar te luisteren.”

Dus wordt Devils Church een Terror Temple. En hoewel hij positieve geluiden heeft gehoord, vermoedt Peul dat de klagers nog niet helemaal tevreden zijn: “Het Halloween-feest is hun ogen satanisch en demonisch. Ze zijn blij met de naamswijziging, maar ik denk ze pas echt tevreden zijn als we alles afgelasten.”

Verder dan deze ‘simpele marketing-aanpassing’ wil Peul echter niet gaan: “Wij hopen hiermee de angel eruit te halen.”