Robin Sproates heeft er anderhalf jaar over gedaan om het Avonturenpark Hellendoorn met behulp van de computer na te bouwen.

De klus die in de zomer van 2017 begon, is een tijdje geleden afgerond. Naar schatting meer dan honderd vrije uren heeft hij erin gestoken. „Soms had ik gewoon even geen inspiratie en ging ik wat anders doen.” Dreumesland was het moeilijkste onderdeel. Alles moest met de cilinders worden nagebouwd; niets is standaard. Zijn versie van het Avonturenpark is door andere Planet Coaster spelers inmiddels zo’n 300 keer gedownload vertelt hij tegen Tubantia.

Waarom Hellendoorn?

De Efteling en andere grote pretparken als Phantasialand worden al veel nagebouwd. Een kleiner park leek me daarom leuker en bovendien ben ik vaak in Hellendoorn geweest. We hadden er een jaarabonnement en mijn oma nam ons vaak mee. Ik weet dus goed hoe het er uit ziet. Ik ben nu eigenlijk te oud voor het Avonturenpark maar als iemand me vraagt om mee te gaan, zeg ik altijd nog ja. De sfeer spreekt me erg aan.”