Trouwen in Disney of de Efteling staat bij veel mensen die de parken een warm hart toedragen op het verlanglijstje. Ook voor kinderen is het iets speciaals. Jaco van Sluijs en Martin Kroos willen samen met Dream4Kids iets moois realiseren.

Wat is Dream4Kids?

Dream4Kids organiseert droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar met een trauma, als onderdeel van het professioneel behandelplan. Denk hierbij aan ernstige rouw, een vechtscheiding, mishandeling, seksueel misbruik of verwaarlozing. Deze kinderen verliezen het vertrouwen in zichzelf en de wereld. Door het vervullen van hun mooiste dromen, geeft Dream4Kids deze kinderen weer de moed en energie om in de toekomst te geloven. De droomdag is onderdeel van het behandelplan van het kind. Dit wil zeggen dat de droomdag plaatsvindt op het moment dat het kind er klaar voor is.

De droomdag voor Joshua

Jaco en Martin hebben een actie voor Joshua gemaakt om te zorgen dat hij dicht bij zijn liefste vriendinnetje is. Ze hebben de hele dag al uitgedokterd met een drukke planning.

“Het idee is (en dit is zwaar geheim, want het is een verrassing voor Joshua en we weten nog niet of alles lukt) dat Joshua voor één dag directeur van de Efteling is.

Directeur Joshua wordt ’s morgens van zijn school opgehaald door zijn twee personal assistents Jaco en Martin. Dit is de eerste verrassing voor Joshua, want hij weet niet wanneer zijn droomdag is. Zijn  PA’s nemen vervolgens zijn agenda voor die dag met hem door en het eerste dat op de planning staat is een bezoek aan de kleding winkel. Een directeur hoort er natuurlijk wel representatief bij te lopen. Duidelijk en herkenbaar.

Als zijn pak is aangemeten verplaatsen we naar de Tesla fabriek in Tilburg. Als directeur zit je vanzelfsprekend wel in een mooie auto. En omdat we duurzaam zijn rijden we electrisch in stijl. Terwijl zijn auto voor hem klaargezet wordt gaat Joshua even buurten bij zijn collega directeur van de Tesla fabriek. Even op niveau van gedachten wisselen en visie delen. Na een proefrit op de testbaan van Tesla in de fabriek verplaatsen we zijn nieuwe Tesla naar het werkterrein van Joshua. De Efteling.

Daar heeft Joshua een gesprek met zijn vice directeur (de man die de operatie van de Efteling écht regelt: de daadwerkelijke directeur) over de resultaten van het park en de aanstaande nieuwe attracties. Na dat gesprek is het tijd voor inspectie! Hoe ligt het park erbij? Joshua bezoekt dan een aantal attracties in het park. 

Tijdens zijn inspectieronde zal hij ook even langs gaan in het Theater. Als hij binnen komt blijkt het Theater vol te zitten (we willen alle Efteling bezoekers van die dag vragen om rond een bepaald tijdstip in het Theater te zijn voor 15 min). Directeur Joshua gaat namelijk trouwen! Als Joshua op het podium staat komen de ambtenaar van de burgerlijke stand én zijn vriendinnetje het podium op. Het vriendinnetje van Joshua is recent verhuisd en omdat ze wat verder weg woont zien ze elkaar niet meer zoveel als hij zou willen. Wat is er dan mooier dan in zo’n sprookjesachtige omgeving te trouwen met de vrouw van je dromen? Voor een vol Theater in de Efteling?

Daarna gaan ze met z’n tweetjes nog door het park als kakelvers echtpaar en bezoeken ze een aantal attracties. Om vervolgens te eindigen in het pannenkoeken restaurant van de Efteling. Pannenkoeken zijn het favoriete gerecht van Joshua. Aan het eind van de dag brengen we de directeur in zijn Tesla naar huis en ronden we de dag bij hem thuis af. Van de dag maken we natuurlijk ook een fotoboek.”

Steun Josha & Dream4kids

Zo’n drukke dag kost natuurlijk een hoop tijd en geld. Daarom hebben Jaco en Martin een oproep gedaan om te doneren voor deze actie. Ook vragen ze mensen zich aan te melden als vrijwilliger bij Dream4kids.

Wil je de actie van Joshua steunen en doneren, klik hier.

Word vrijwilliger bij Dream4kids, klik hier.