Na veel protest van actiegroepen rondom kinderpretpark Koningin Julianatoren lijkt de toekomst eindelijk rooskleurig.

Uitbreidingen groen licht

Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn (SWMA) heeft een lange tijd het pretpark dwars gezeten door bezwaren in te dienen bij de Raad van State.
De groep vreesde voor de kwetsbare natuur aan de westkant van Apeldoorn. Hierdoor kon de bouw van de twee nieuwe attracties voor de zoveelste keer niet doorgaan.

“We hebben de aanvraag bekeken en vastgesteld dat ze op het bestaande terrein gepland staan. Het is niet aan te tonen dat de achtbaan een grote impact zal hebben op de omliggende natuur.”, aldus Theo van Kerkhof, de voorzitter van het SWMA.

Twee nieuwe attracties

De Julianatoren opent nog dit jaar een vrijevaltoren deze is het park momenteel aan het bouwen. Deze tien meter hoge free fall van SBF-Vista zal de oudere kinderen in het park bedienen. Het pretpark heeft de locatie van de attractie tactisch uitgekozen. Deze zal langs de drukke weg in Apeldoorn gebouwd worden. Ook lijkt er nu groen licht te zijn voor een tweede achtbaan in het park.

Julianatoren gaat spinning coaster bouwen - Pret-Parken.com

Tweede achtbaan

Het park heeft natuurlijk al de beroemde Jul’s rollerskate achtbaan. Een klassieke Vekoma Junior achtbaan. Hier gaan heel erg veel kinderen voor de allereerste keer hun ervaring met achtbanen in meemaken. Maar voor de oudere kinderen heeft het park nog wat in petto.

Julianatoren heeft namelijk ook een spinning coaster gekocht. Bekijk de video hier onder.

Een zelfde soort als in bovenstaande video is te zien. Wanneer deze precies gebouwd word en op welke plek in het volle attractiepark, dat is nog onbekend. Volgens de geruchten zal het park deze spinning coaster in 2020 gaan bouwen.

Blijf op de hoogte!

Wil je nou als eerste weten wanneer deze achtbaan en andere attracties gebouwd gaan worden? Volg ons dan op Facebook zodat je geen bericht meer mist!