Soms zien mensen iets leuks op marktplaats of Facebook maar ze vinden de prijs wat aan de hoge kant. Wat doe je dan? Dan ga je lager inzetten in de hoop dat je het dan alsnog hebt. Mocht je nou een te laag bod binnen krijgen dan kan je dit afwijzen…of je haalt een geintje uit met de potentiële koper.

Afhalen in het sprookjesbos

Nicky Speets uit Ede is niet alleen een “auto customiser” maar ook een grappenmaker pur sang, als er wat te grappen of te trollen valt dan is hij er bij. Zijn vrienden zijn meestal vrij alert bij Nicky, je weet nooit wanneer je vol in een grap tuint.

Nicky is vrij actief op verkoophoeken op Facebook en krijgt regelmatig waardeloze aanbiedingen op zijn te verkopen producten. Hij besloot het dit maal eens anders te doen. En stuurde de nietsvermoedende koper naar de Efteling.

Koopjesjagers belanden bij de Efteling - pret-parken.com

Bij de meeste mensen gaat er direct een lampje branden als je “Europalaan” & “Kaatsheuvel” in één zin noemt. Het lijkt er op dat de koper er pas achter komt als het adres in de navigatie naar voren komt.

Koopjesjagers belanden bij de Efteling - pret-parken.com

Je zou toch denken dat dat nu alle alarmbellen gaan rinkelen. Maar nee, de potentiële koper tuint er volledig in.

Koopjesjagers belanden bij de Efteling - pret-parken.com

Nu zijn wij natuurlijk enorm benieuwd of deze persoon daadwerkelijk naar het park is gegaan. Het lijkt ons vrij sterk maar niet onmogelijk…

Of de Efteling de actie kan waarderen is ons niet bekend. Het park is echter vaker het decor van grappen. Rond één april krijgen de callcentermedewerkers van het park duizenden telefoontjes die vragen of H.B Gijs of mevrouw R. Kapje aanwezig is. In een interne memo bleek dat de Efteling in 2015 3.285 telefoontjes kreeg rond de grappen dag.