De traditie van Lumido gaat terug naar 1952. Het Apeldoorns Bloemen Festijn werd in Berg en Bos gehouden met daarbij Lumido. In 2004 kwam door teruglopende bezoekersaantallen en de slechte staat van Park Berg & Bos een eind aan het sprookje. Maar liefde overwint alles, want de feeëriek verlichte fonteinen, de sprookjesachtige tunnel, de Laan der Verliefden en de romantische gondeltochten blijken van alle tijden. Daarom keerde Lumido in 2012 terug onder leiding van Bernard ’t Jong en Joshua van de Vlag.

Tot op de dag van vandaag zet Lumido nog de elementen van vroegere tijden in. Denk hierbij aan de gondels die al duizenden rondjes hebben gemaakt op de bosvijver en de mogelijkheid om hand in hand langs de prachtig verlichte bosvijver te wandelen. Maar Lumido gaat ook met zijn tijd mee: zo gebruiken ze steeds meer Led-verlichting en special effects van nu.

Lumido pak uit deze zomer! - Pret-Parken.com

Lumido 2018

Dit jaar heeft Herman van Veen zijn medewerking verleend! Hij zal het verhaal vertellen van Do de Dolfijn. Deze show met acteurs is een unieke toevoeging aan Lumido. Ook kunt u betoverd worden in deze magische setting door Leopold Umido. Vol magie, humor en een vleugje romantiek zal hij u verassen. In zijn opvallende outfit zal hij de gehele avond overal verschijnen, misschien ziet u hem wel rijden in zijn opvallende voertuig.

Deze nieuwe toevoegingen zijn ook voor de doorgewinterde bezoeker een must om te bekijken. Mocht u een show gemist hebben of graag nogmaals willen zien? geen enkel probleem! Lumido heeft meerdere keren per avond een show.

Iedere vrijdag en zaterdagavond van 13 juli t/m 18 augustus 2018

Tickets zijn online en aan de deur te koop. Een gratis tip, de wachtrij voor de e-tickets is vaak veel korter!

Meer informatie en tickets LumidoApeldoorn.nl