In heel wat grote steden wereldwijd vindt er elk jaar een pride plaats waarbij de LGBTQ-gemeenschap verzamelen blaast, maar nu springt ook Disneyland mee op de praalwagen. In juni vindt er in het pretpark bij Parijs voor het eerst een Magical Pride plaats.

Op een uitgesproken homoseksueel personage in een film blijft het voorlopig wachten, maar Disney maakt nu op een andere manier duidelijk dat het wel aandacht heeft voor de LGBTQ-gemeenschap. Voor alle Disney fans met een andere geaardheid organiseert het op 1 juni voor het eerst een pride in het pretpark bij Parijs. 

Magical Pride tickets

Een regulier ticket voor de magical pride kost je 89 euro. Daarmee mag je enkel binnen in het park tijdens het event, dat doorgaat van 20 uur tot 2 uur. Je zal dan kunnen genieten van de ‘Magical March of Diversity Parade’, maar er valt nog wel wat meer te beleven. Zo heb je ook toegang tot een selectie van attracties, kan je verschillende Disneyfiguren ontmoeten en zijn er een dj-set en live-optredens. Als kers op de taart is er ook een karaoke en een ingeklede photobooth.

Wie liever wat langer ronddwaalt in het park kan gaan voor een ‘Magical Pride Plus Ticket’. Daarmee kan je al om 16 uur binnen in het park en kan je dus langer genieten van de attracties en de magische parade. Voor zo’n ticket betaal je 109 euro. Je zal er dus wel diep voor in je buidel moeten tasten, maar het belooft een uniek evenement te worden.

Daarbij zullen overal regenboogvlaggen wapperen, wordt er een speciale parade georganiseerd, is er een feestje met dj-sets en zijn de attracties tot diep in de nacht open. Speciale arrangementen zijn vanaf nu al verkrijgbaar.