Movie Park Germany is de laatste jaren flink bezig met investeren in het park. Het park ligt er goed onderhouden bij maar sommige attracties kunnen nog wat meer aandacht gebruiken.

De meest bekende zorgenkindjes van het park zijn natuurlijk MP Express en Bandit. Het park is achter de schermen druk bezig met een plan voor deze attracties. Of Movie Park Germany er voor zal kiezen om Bandit een hybride achtbaan te maken zoals Untamed in Walibi Holland blijft momenteel nog een gerucht. Wel heeft het park naar buiten gebracht dat het bezig is met het uitbreiden van de parkplattegrond zoals we die nu kennen.

Movie Park Germany richting studios

Het film park heeft de mogelijkheid om uit te breiden richting de studios. Deze worden niet heel erg vaak gebruikt en leent zich dus perfect voor uitbreiding. Movie Park Germany zit in een luxe positie ten opzichte van andere Duitse parken gezien de uitbreidingsmogelijkheden rondom het park. Toch geeft het park aan dat uitbreiding richting het terrein van de studios de meest logische keuze is.

Achter de schermen is het park bezig om te onderzoeken wat de bezoekers willen. Diverse enquetes en gesprekken met bezoekers moeten de directie helpen om een richting te bepalen. Of er darkrides, spectaculaire achtbanen en een heel nieuw gebied komt is momenteel nog afwachten. Het park gaat eerst Area 51 – Top Secret openen.