Omdat de bob aan het einde van zijn latijn is kiest de Efteling voor een nieuwe attractie. Eind 2019 zal de bobbaan zijn laatste rondjes draaien na 35 jaar dienst. Op de plek van de attractie verschijnt een dubbele familie achtbaan met het thema Max & Moritz naar een verhaal van Wilhelm Busch.

Nieuwe familie achtbaan Efteling in 2020 - Pret-Parken.com

Wat weten we tot nu toe?

Het zal gaan om twee banen welke in tegenovergestelde richting van elkaar rijden. Het lijkt te gaan om een zogeheten Mack Powered coaster welke elektrisch aangedreven is.

In Drievliet staat momenteel een achtbaan van dat type (zie plaatje hieronder).

Nieuwe familie achtbaan Efteling in 2020 - Pret-Parken.com

Verhaal Max & Moritz

(Bron: Wikipedia)

Max und Moritz, in het Nederlands Max en Maurits, is een Duits geïllustreerd verhaal, geschreven en getekend door Wilhelm Buschuit 1865. Het bestaat uit tekeningen met bij elk prentje rijmende tekstregels. In die zin wordt het gezien als een verre voorloper van het stripverhaal en ook vaak genoemd als één van de eerste strips.

Max en Moritz zijn twee kwajongens die hun dorp onveilig maken. Ze halen in totaal zeven streken uit, waarvan de laatste slecht afloopt voor hen.

  • Eerste streek: Max en Moritz vangen de kippen van de weduwe Bolte met stukjes brood, die met touw aan elkaar vast zijn gemaakt. De kippen vliegen zich vast in de boom, waar ze door de weduwe uit hun lijden worden verlost.
  • Tweede streek: De weduwe Bolte wil de kippen gaan braden, maar terwijl ze even in de kelder is, hengelen Max en Moritz de kippen door de schoorsteen omhoog. Het hondje Spitz krijgt de schuld.
  • Derde streek: Kleermaker Böck is nu het slachtoffer. Max en Moritz zagen het houten bruggetje voor zijn huis bijna door, waardoor de arme kleermaker in de ijskoude beek belandt.
  • Vierde streek: Schoolmeester en kerkorganist Lämpel steekt nietsvermoedend zijn pijp aan als hij thuiskomt uit de kerk. Max en Moritz hebben er tijdens de kerkdienst buskruit in gestopt. Het resultaat laat zich raden.
  • Vijfde streek: Nu is Oom Fritz aan de beurt. Hij wil gaan slapen, maar daar komt weinig van terecht doordat Max en Moritz zijn bed hebben volgestopt met meikevers.
  • Zesde streek: Deze keer loopt het bijna verkeerd af. Max en Moritz gaan krakelingen stelen bij de bakkerij. Helaas vallen ze in de deegbak, juist op het moment dat de bakker weer terugkomt. De bakker bakt twee broodjes van de deegmannetjes; maar als ze uit de oven komen blijkt dat ze nog leven en ze knagen zich een weg naar buiten.
  • Laatste streek: Max en Moritz hebben het gemunt op boer Mecke: ze snijden gaten in de graanzakken. Als de boer de zakken naar de korenmolen wil brengen, stroomt het graan eruit. Maar de boer krijgt hen te pakken. Hij stopt de kwajongens in een zak en doet daarmee wat hij met het graan had willen doen: hij brengt ze naar de molen. De restanten van Max en Moritz worden aan de eenden gevoerd. De dorpsbewoners zijn blij dat het eindelijk voorbij is met de plagerijen.

Nieuwe familie achtbaan Efteling in 2020 - Pret-Parken.com

[the_ad id=”189″]

Nieuwe familie achtbaan Efteling in 2020 - Pret-Parken.com

Het lijkt er op dat de Efteling een nieuw plein gaat maken naast de huidige ingang. Op de tekeningen lijkt het alsof de uitgang veranderd gaat worden maar in deze fase van conceptarts is daar nog geen definitief besluit over genomen zo lijkt het.

Of de Efteling het volledige verhaal van Max & Moritz gaat gebruiken inclusief het dramatische einde is ons momenteel ook nog niet bekend. In de loop van de maanden zal er meer informatie naar buiten komen en deze delen we uiteraard met jullie.

Wil je op de hoogte blijven van de bouw van deze attractie volg ons dan op Facebook.