De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft vandaag geoordeeld dat de Efteling voorlopig nog niet mag bouwen aan de nieuwe attracties na een aangespannen rechtszaak van omwonenden. Echter lijkt de groep omwonenden die tegen is niet zo groot te zijn.

“Laat de Efteling uitbreiden”

Meerdere omwonenden heeft aan Pret-Parken.com laten weten dat zij juist vóór de uitbreiding van het park zijn. Zij willen alleen anoniem reageren en vertellen ons: “Een klein groepje heeft een zaak aangespannen, maar ook wij worden hier op aangekeken.”

Van een tweestrijd in Kaatsheuvel lijkt geen sprake: “Veel inwoners van Kaatsheuvel hebben alleen hinder van het park als het echt enorm druk is. Het park doet ook enorm veel goeds voor de natuur die ze weg halen dus waar dat handjevol mensen om zeuren is voor ons een raadsel”.

Nieuwe attracties

De Efteling wil een stuk grond gebruiken om nieuwe attracties op te bouwen. Dit stuk grond ligt naast een drukke weg.

“99% van de inwoners zijn later dan de Efteling in de buurt komen wonen. Één van de klagers komt oorspronkelijk niet eens uit Kaatsheuvel maar die schreeuwen wel het hardst” vertelde een bewoner ons. Voorlopig moet de Efteling nog even wachten tot ze kunnen gaan bouwen. Eerder werden de plannen ook al uitgesteld omdat het park afscheid moet gaan nemen van de Bob-baan.

“Als het aan ons ligt bouwt de Efteling lekker door. Ja het is wat drukker op de drukke dagen op de wegen rondom het park. Maar het park is samen met de overheid druk bezig om dit voor omwonenden zo goed mogelijk te maken. Sommige mensen vergeten dat niemand ooit van Kaatsheuvel had gehoord als de Efteling niet had bestaan.” Besluit een buurtbewoner.