Efteling waarschuwt op hun Facebookpagina voor oplichters op Whatsapp. Volgens het bericht zou je gratis tickets gewonnen hebben. Pas op! Dit is niet waar, je hebt hier met een misleidende winactie te maken.

De Efteling zou zogenaamd zijn 68-jarig jubileum willen vieren. Dit is niet waar, het pretpark viert aankomende donderdag namelijk zijn 66-jarig bestaan. Volgens het bericht geven ze aan 500 gezinnen 5 gratis tickets weg.

Valse link

Je zou jouw gratis kaartjes kunnen ophalen door op de link in het bericht te klikken. Doe dit niet! De Efteling zegt het volgende over de link: ‘Er zit een klein verschil tussen de website waarnaar je gestuurd wordt en onze website. Als je goed kijkt, zie je onder de t een . (punt) staan. Zo word je dus niet naar onze officiële website doorverwezen.’ Op de valse pagina kun je geen tickets voor het pretpark winnen.

Doe niet mee

Doe niet mee aan deze actie! Efteling heeft niets met het bericht te maken.

Voor echte winacties raden we je aan om de officiële kanalen van de Efteling in de gaten te houden, zoals onze website, nieuwsbrief en social media

Oplichters slaan ook toe met ‘Walibi tickets’

In het appje kun je lezen dat het pretpark aan 500 gezinnen 5 gratis tickets weggeeft. De actie zou  uitgevoerd zijn naar aanleiding van hun 47-jarige jubileum. Dit kan al aangeven dat het een nepbericht is, aangezien een jubileum meestal een veelvoud van 5 is.

Klik hier niet op. Deze berichten komen niet bij de parken vandaan.

Bron: Efteling & Walibi Holland