Plopsaland De Panne heeft de eer om als eerste park binnen de Plopsa Group een hotel te hebben. “We richten ons zowel naar de Plopsa-bezoekers als naar zakelijke toeristen”, zegt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof tegen Pret-Parken.com

Plopsaland investeert internationaal

“Tot 2023 investeren we in totaal 250 miljoen euro in al onze Plopsa-parken in België, Nederland, Duitsland en Polen. Daarvan gaat er 75 miljoen naar het park in De Panne”, zegt de Algemeen Directeur. “In mei openen we de K3 achtbaan en deze zomer de Dinosplash. Het kleine theater van vroeger zal tegen 2021 het Bumba circus worden, een gloednieuwe indoorzone. Tot slot kijken we in 2022 uit naar een nieuwe achtbaan.”

Plopsa Hotel

De totale oppervlakte van het hotel is 1,2 hectare, het hoogste punt bevindt zich op 16 meter. In totaal investeren ze 20 miljoen euro in het hotel, dat ze tegen de zomer van volgend jaar zullen openen. Er zullen vijftig mensen kunnen werken. Daarnaast is Plopsaland bezig met een bestemmingswijziging op de locatie van de camping. Binnen drie jaar hoopt het park daar een honderdtal vakantiehuisjes te kunnen openen. Dan kunnen er op de locatie in De Panne 1.250 slapen.