De Belgische politie heeft besloten pretpark Bobbejaanland vandaag gesloten te houden in verband met een terreurdreiging. Op camerabeelden is te zien hoe afgelopen nacht iemand spullen in het park heeft achtergelaten, de persoon liep met een rugzak door het park.

[the_ad id=”189″]

De bezoekers worden allemaal naar huis gestuurd.

Momenteel zijn de agenten, samen met politiehonden, op zoek naar die rugzak.

Of de man het parkeerterrein al verlaten heeft, is nog niet bekend. explosieven opruimingsdienst DOVO is momenteel onderweg naar het pretpark.

Politie sluit Bobbejaanland door terreurdreiging - Pret-Parken.com

Bobbejaanland stuurt iedereen weg

Door de ontstane veiligheidssituatie mag er niemand vandaag het park in. Bobbejaanland geeft iedereen die weggestuurd word vrijkaarten voor een andere dag. Via een email adres kan een verzoek tot brandstofvergoeding ingediend worden.

 

Terreurdreiging Bobbejaanland update

Een explosievenhond werd in allerijl opgetrommeld om het park te doorzoeken, maar er werd uiteindelijk niets gevonden. Het park is opnieuw vrijgegeven door de politie en zal vrijdag opnieuw openen. Ook ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse in het pretpark.

Duizenden bezoekers voor gesloten deur

Er stonden vanmiddag duizenden mensen te wachten aan de ingang van het pretpark. Zij moeten noodgedwongen weer naar huis. Dat veroorzaakte voor lange files op en rond de parkeerterreinen. Bezoekers krijgen wel een ticket om op een latere dag terug te komen naar het pretpark.

Bobbejaanland wenst zich nogmaals te excuseren voor het ongemak en staat in contact met de gedupeerde bezoekers om iedereen van een juiste oplossing te voorzien.