PortAventura ligt in de Spaanse heuvels buiten het populaire vakantieoord Salou en heeft een flinke transformatie ondergaan van het kleine waterpark dat 20 jaar geleden voor het eerst werd geopend. Het bestaat nu uit drie themaparken, talloze hotels en restaurants en heeft zelfs een eigen strandclub op het terrein.

Toch merken wij dat het park nog relatief onbekend is in Nederland. Veel mensen kennen het bestaan van het park niet en daar willen wij met dit artikel verandering in brengen.

Port Aventura, een pareltje in Salou! - Pret-Parken.com

In Ferrari Land staat Red Force met een hoogte van 112 meter en is daarmee de hoogste achtbaan van Europa. Shambhala in het hoofdpark heeft vijf heuvels die je het gevoel geven dat je zweeft.

PortAventura is ideaal gelegen voor de Nederlandse vakantieganger. Het ligt dicht bij de badplaats Salou en op een uur rijden van Barcelona. Als dat niet dichtbij genoeg is, is het vliegveld van Reus op 10 minuten rijden.

Port Aventura, een pareltje in Salou! - Pret-Parken.com

Bij PortAventura is de Express-pas € 33 extra (andere opties zijn duurder) maar voor degenen die de tijd op het resort willen maximaliseren, is het de moeite waard. Er zijn aparte wachtrijen voor polsbandhouders, waardoor wachtrijen veel aangenamer en, belangrijker nog, een snelle ervaring wordt.

Port Aventura, een pareltje in Salou! - Pret-Parken.com

In PortAventura zijn er opties voor elke smaak. Van een mediterrane lunch in Vinosfera of een ontspannen hap in Raco de Mar.

Port Aventura, een pareltje in Salou! - Pret-Parken.com

Pino gaat daar wonen!

Meer informatie?

Wikipedia zegt dit over het park:

Pretpark met een eigen strand in Salou. Het strand is enkel toegankelijk voor de bezoekers van de hotels van het resort. Er zijn zwembaden aanwezig en een restaurant met de naam Lumine. Het restaurant is het enige gedeelte dat ook open is voor het publiek. Verder kunnen de mensen er ook relaxen, sporten en genieten van het uitzicht.

Hotels

PortAventura World bezit vijf hotels: El PasoVilla MediterráneaCaribeGold River en Mansión de Lucy. Het Hotel PortAventura (voordien Hotel Villa Mediterránea) is gelegen naast het park en heeft een privé-ingang tot het park. Het was het eerste hotel van het park. Hotel El Paso is het tweede hotel van het park en is gelegen iets buiten het parkdomein.

Het hotel is volledig ingericht volgens Mexicaanse en Far West-stijl. Het derde hotel Caribe Resort is gebouwd toen het waterpark Costa Caribe (later PortAventura Aquatic Park) geopend werd. Het heeft een tropisch thema en een groot zwembad. Het hotel ligt iets dichterbij dan El Paso maar ligt aan de rand van het parkdomein.

Hotel Gold River werd geopend in de zomer van 2009. Dit hotel is volledig opgetrokken in de Far West-stijl en heeft een directe toegang tot het park. In 2012-2013 werden de hotels vernieuwd.

Port Aventura: Waterpark

Costa Caribe Aquatic Park ligt naast het pretpark en heeft een eigen ingang en een gemeenschappelijke ingang met PortAventura Park. Twee zones: een indoorzone en een outdoorzone. Het park bezit twaalf glijbanen en enkele andere attracties en volledig gebouwd in Caribische sfeer. Met een oppervlakte van 50.000 m² is het het kleinste van de drie pretparken in het gebied.

Voor mensen die er meerdere dagen blijven heeft PortAventura World een hotel gebouwd, dat is gebaseerd op de Caraïben. Het hotel heet “Hotel Caribe” en heeft een eigen, groot zwembad.