Het populaire Franse themapark heeft na Spanje wederom een nieuw land uitgekozen voor een uitbreiding. In China zal het kersverse park moeten gaan komen.

Nicolas de Villiers, president van Puy du Fou, zal tijdens een staatsbezoek met Emmanuel Macron een strategisch contract ondertekenen voor de toekomst van Puy du Fou in China.

Nicolas de Villiers:“Er zijn veel amusementsparken in China, maar er zijn veel nep-dingen; en dat weten ze. Lokalisatie zal erg belangrijk zijn voor wat we doen. Dit is een land met 5000 jaar geschiedenis, het is zo rijk aan verhalen en zo episch. ”

Puy du Fou: Chinese muur

Met een openingsdatum van 2022 zal een locatie in Qinhuangdao, tegenover de Grote Muur, worden getransformeerd met een spectaculaire nachtshow, evenals een themahotel, restaurant en historisch dorp.

Momenteel heeft Puy du Fou een team van 35 medewerkers in Hangzhou om een concept te ontwikkelen dat is geïnspireerd op de Chinese cultuur.

Groei van het concept

Het park heeft plannen om tegen 2030 acht shows in Frankrijk en Spanje te creëren, evenals vier themahotels. Het bedrijf investeert over vijf jaar € 165 miljoen in Frankrijk en € 242 miljoen in Spanje om deze doelen te bereiken.