1 juli 2019 opent Walibi Holland de eerste hybride achtbaan van Europa. De huidige houten achtbaan Robin Hood wordt door leverancier RMC verbouwd tot een achtbaan bestaande uit een combinatie van hout en staal. 

Rocky Mountain Construction – kortweg RMC – is een Amerikaanse achtbaanbouwer die in 2011 zijn eerste grote project afleverde. De oude Texas Giant-roller coaster in Six Flags Over Texas kreeg een gelijksoortige metamorfose, zoals ook ‘onze eigen’ Robin Hood zal krijgen in 2019.

RMC verwijdert de oude houten achtbaan rails en vervangt deze door stalen tracks. Hierdoor kan de rails niet alleen wendbaarder gemaakt worden, de rit zelf wordt ook heel wat soepeler dan voorheen. Daarnaast bouwt de constructeur ook achtbaantreinen en spectaculaire waterparken.

Bekende namen zijn ook Outlaw Run, Iron Rattler en Medusa Steel Coaster. Allemaal van de hand van RMC. De constructeur renoveert trouwens niet alleen achtbanen, maar bouwt ook splinternieuwe attracties, zoals de Wonder Woman Golden Lasso Coaster in het Amerikaanse Six Flags Fiesta Texas.

RMC begint aan achtbaan Walibi Holland! - Pret-Parken.com

Unieke achtbaan

De ombouw van Robin Hood naar een RMC-roller coaster is uniek in Europa. Nooit eerder kreeg een achtbaan in Europa dezelfde behandeling. Daarnaast zal de nieuwe achtbaan ook de enige hybride van Europa zijn. Dit wil zeggen; de enige houten achtbaan met een stalen track bovenop.

Met de opening van de nieuwe achtbaan opent Walibi Holland de derde nieuwe attractie in vier jaar. Na de virtual reality experience NeuroGen in 2017 en de achtbaan Lost Gravity in 2016, komt Walibi Holland in 2019 wederom met een nieuwe achtbaan.

Gratis entree

Afgelopen september vierde Walibi Holland de laatste maand van Robin Hood. Iedereen die Robyn, Robin, Robyne heette mocht gratis het park in.

Je kan nog tot en met 28 oktober een ritje maken in de achtbaan. Hierna is het afgelopen voor de baan. De nieuwe achtbaan moet 1 juli 2019 open gaan voor het grote publiek.

Wij zijn enorm benieuwd en zullen je deze winter op de hoogte houden van de vorderingen van de bouw!