De mussen vallen overal nog van het dak maar voor veel Halloween evenementen is het aanpoten geblazen. Over twee maanden beginnen de eerste organisatoren weer met de evenementen.

Nederland omarmt Halloween

De Halloween en scare industrie is in Nederland nu bijna 20 jaar oud. Alleen heeft het de afgelopen 5 jaar een vogelvlucht gemaakt. Er zijn veel nieuwe spelers bij gekomen. Veel nieuwe evenementen zijn ontstaan, maar ook weer gestopt. Zo valt te lezen op de website van ScarePod.

In 2004 was Halloween in Nederland nog dat gekke Amerikaanse feest waar Nederlanders veel te nuchter voor waren, althans dat werd gedacht. Tot toenmalig Six Flags Holland het evenement naar Nederland haalde.

Het bleek direct een schot in de roos. Het was zoeken naar mogelijkheden en creativiteit. Het creatieve team bestond toen uit mensen als Jeffrey Erens, Johnny Ruisch en Paul Nelissen.

Zij hebben Halloween in Nederland door de Halloween Fright Nights in Walibi Holland enorm populair gemaakt. Inmiddels werken de drie creatievelingen voor The Leisure Expert Group en zijn bij veel projecten in de pretparkbranche betrokken.

ScarePod is geboren

Dennis van Breukelen is de geestelijk vader van ScarePod en in de Nederlandse Halloween scene geen onbekende naam. Hij heeft jaren voor Walibi gewerkt als scare actor en bij projecten als Horror Nights in Hilversum was hij één van de oprichters.

Inmiddels vliegen de Halloween evenementen je om de oren en om alle inside information uit de branche te bespreken is ScarePod opgericht. In de eerste aflevering van ScarePod zit Perry Mulder, net als van Breukelen ook geen onbekende in de scene. Perry is een creatieve duizendpoot die je wel moet kennen als je ook maar ooit in de branche iets gedaan hebt.

Inmiddels staat aflevering twee ook online en daar is de main attraction Maarten van Mourik. ScarePod is te beluisteren via vrijwel alle mogelijke media.

Luister naar ScarePod

Abonneer je op de kanalen van ScarePod en mis geen aflevering meer.