Six Flags Holland, wat een tijd!

Six Flags is voor de meeste Nederlanders een warme herinnering aan achtbaan geweld in de polder. Het grote publiek leerde Six Flags kennen toen zij Walibi Flevo overnamen.

Na een aantal jaar flink investeren is de Six Flags European Division in de problemen gekomen. Alle parken die in de Europese tak van de groep vielen werden verkocht. Walibi was weer terug voor het grote publiek. Heel af en toe hoor je iemand nog Six Flags zeggen als ze naar Biddinghuizen afreizen, maar dit lijkt de laatste jaren steeds meer af te nemen.

Six Flags koopt 5 parken - Pret-Parken.com

Six Flags Holland in betere tijden!

Six Flags heeft de financiën wat beter voor elkaar en gaat weer flink investeren.  Ze gaan maar liefst 5 parken opkopen.

Volgens Six Flags CEO Jim Reid-Anderson is het ook nodig, hij zei:

“De parken die we nu toevoegen aan onze portofolio zullen een grote toegevoegde waarde bieden, verder is het ook interessant voor de bezoekers die een seizoenspas hebben.”

De parken zullen gekocht worden van Premier Parks LLC-groep en liggen allemaal in Noord-Amerika.

De parken stonden per lease bij investeringsgroep EPR Properties. Six Flags neemt nu het huurcontract over en zal hierdoor zelf de parken kunnen uitbaten. Met deze overname komt het aantal parken van de groep op 25 te staan.

De parken die Six Flags aan haar portfolio mag toevoegen zijn 2 attractieparken en 3 waterparken.

  • Darien Lake: Een pretpark gelegen vlakbij Buffalo, waar dit jaar nog de nieuwe achtbaan Tantrum geopend werd. Verder bezit dit park een waterpark, een kampeerterrein, een hotel en een amfitheater waar plaats is voor 21.000 personen.
  • Frontier City: Een pretpark in Oklahoma City. Dit park bezit enkele leuke klassieke achtbanen van bouwers als Schwarzkopf en Arrow Dynamics.
  • Wet n’ Wild Splashtown: Het grootste waterpark van Houston met een mooie waaier aan attracties.
  • Wet n’ Wild Phoenix: Het grootste waterpark van Arizona met twee zwembaden en heel wat glijbanen.
  • White Water Bay: Een waterpark gelegen vlakbij Frontier City. Dit park bevat een tropische oase, heel wat glijbanen en zwembaden.