Een 35 jarige Duitse man is vorige week woensdag opgepakt nadat hij met zijn drone over Disneyland Paris heeft gevlogen zegt Le Parisien.

Drone niet verboden

In het parkreglement van Disneyland Paris staat overigens dat je je drone wel mee mag nemen in het park. Zodra je gaat vliegen val je onder de luchtvaartwet. Deze is “restricted” boven het park. In heel Frankrijk gelden strenge regels voor het vliegen met drones. Boven drukke plekken als het Disneyland park geldt een algeheel verbod tenzij de overheid toestemming verleend.

Flinke boete

De Duitse toerist wilde met zijn drone opstijgen bij de ingang van het park vanaf de Main Street, U.S.A . De beveiligers hadden dit al snel in de gaten en de man is vrijwel direct in de kraag gevat. De beveiliging heeft samen met de politie het SD kaartje van de drone gewist en de man meegenomen naar het politiebureau.

De man kreeg de regels van de Franse luchtvaartwet nog eens uitgelegd alvorens hij mocht gaan. De man kreeg zijn drone en lege SD kaart terug en mocht zijn weg vervolgen met een waarschuwing.