Dit jaar zullen er wereldwijd weer nieuwe extreme achtbanen geopend worden. De pretpark wereld maakt zich op voor een nieuw jaar vol met g-krachten en spectaculaire drops.

10. Hakugei in Nagashima Spaland (Japan)

De eerste hybride conversie-achtbaan van Rocky Mountain Construction komt naar Japan in 2019. De voormalige houten onderzetter White Cyclone zal worden getransformeerd in Hakugei; wat zich vertaalt in White Whale. Hoewel we de exacte statistieken van het project nog niet kennen, heeft de voormalige White Cyclone-achtbaan een indrukwekkende structuur gekenmerkt die doet denken aan andere RMC-bekeerlingen zoals Twisted Colossus, The New Texas Giant en Steel Vengeance. Dus de resultaten hier kunnen net zo spectaculair zijn.

9. Triple Launched coaster in Walibi België

triple launched coaster walibi belgie - Pret-Parken.com

Gerstlauer triple launch infinity coaster voor België met drie lanceringen en snelheden rond de 100 km/u. Het park pakt flink uit dit seizoen.
De nieuwe achtbaan zal twee spikes bevatten waarbij er in totaal drie lanceringen in zullen zitten. Hierbij zullen de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts het parcours afleggen. Tijdens de rit zullen de inzittenden drie keer over de kop gaan. De naam van de achtbaan is op het moment van schrijven nog niet bekend.

8. “Onbekend” – Nickelodeon Universe

Nickelodeon Universe - Pret-Parken.com

Deze achtbaan van Gerstlauer zal verschijnen in winkelcentrum American Dream Meadowlands mega-mall in New Jersey. Met 7 inversies en snelheden rond de 100 km/u lijkt dit een extreem geval te gaan worden, met een stijle drop van 121 graden vanaf het hoogste punt.

7. Dual Dragons in Guangzhou Wanda (China)

 Dual Dragons in Guangzhou Wanda (China) - Pret-Parken.com

Een duellerende achtbaan met magnetische lancering gemaakt door Intamin. Terwijl de ene achtbaan een inverted variant is is de andere een sitdown coaster. Er is helaas nog niet meer data bekend, zodra dit bekend is vind je het natuurlijk op pret-parken.com

6. Copperhead Strike in Carowinds (USA)

Een nieuwe Mack Rides double-launch coaster gaat een nieuwe ride-ervaring bieden voor de Amerikaanse markt en zal naar verwachting behoorlijk populair zijn bij coaster-enthousiastelingen. Hoewel deze achtbaan geen spectaculaire records zal gaan breken zijn liefhebbers nu al enorm enthousiast.

5. Untamed – Walibi Holland

Bouw Untamed twee dagen stil door gaslek - pret-parken.com

Onze “eigen” Untamed op de internationale lijst op de 5e plek. Rocky Mountain Construction is druk bezig om deze hybride coaster te bouwen.

4. Taiga in Linnanmäki (Finland)

Taiga in Linnanmäki  - Pret-Parken.com

Deze zal een hoogte krijgen van maar liefst 52 meter en tijdens de rit moet er een snelheid behaald worden van 106 km/u. Deze snelheid zal verwekt worden doormiddel van een LSM Launch, wat staat voor een lineaire synchrone motor lancering. Passagiers zullen tweemaal deze lancering ervaren en viermaal doorheen een inversie gaan.

3. Yukon Striker in Canada’s Wonderland (Canada)

Yukon Striker - Pret-Parken.com

De hoogste dive coaster van de wereld! De baan is pas net volledig gebouwd maar het record hebben ze al binnen. Ook is deze dive coaster de snelste en de stijlste van de wereld. Met een drop van 90 graden, een snelheid van 130 km/u en 4 inversies is dit wel echt een beest.

2. Maxx Force in Six Flags Great America

Six Flags Great America opent Maxx Force in 2019; een drievoudig record brekende lanceer achtbaan van S & S. Maxx Force beschikt over een uniek door lucht aangedreven lanceersysteem, vijf snelle inversies en aangepaste coaster-treinen met thema’s als de Formule 1-racewagens.

1. Steel Curtain – Kennywood

Steel Curtain, een achtbaan met 9 inversies - Pret-Parken.com

Kennywood heeft de Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Sansei Technologies gecontacteerd om een nieuwe record-brekende achtbaan te bouwen die de naam Steel Curtain zal dragen. De achtbaan krijgt een inversie op een hoogte van 60,05 meter wat het de hoogste inversie ter wereld maakt! Hiermee verbreekt Steel Curtain het inversie record van GateKeeper in het Amerikaanse pretpark Cedar Point die een Dive Drop heeft op 51,82 meter hoogte.

Steel Curtain zal in totaal 67,06 meter hoog worden, de top zal bereikt worden via een kettinglift. De achtbaan zal een snelheid bereiken van 120,7 km/u. Tijdens de achtbaanrit van 1219,2 meter zullen de bezoekers dus 9 keer over de kop gaan. Het ritje zal 2 minuten duren en krijgt een bijzondere lay-out die je in onderstaande video kan ontdekken.