Toverland laat ons steeds meer zien van de bouwwerkzaamheden in het park. Avalon, het themagebied waar Bolliger & Mabillard’s Wing coaster Fēnix, begint al flink op te schieten.

Toverland Making of Port Laguna & Avalon - Pret-Parken.com

Het hoogste punt is inmiddels bereikt en vanaf nu zal het snel gaan. Over iets meer dan twee maanden gaat het nieuwe gebied open. Toverland werkt met man en macht aan de bouw en oplevering van de nieuwe gebieden en attracties.

Getransformeerd tot dit prachtig schepsel maakt het zijn eerste vlucht, op weg naar de volgende bestemming. Deze mythische vogel verbrandt eens in de 777 jaar, waarna deze op wonderbaarlijke wijze weer tot leven komt en uit zijn as herrijst. De almachtige vuurvogel: Fēnix. Zojuist herrezen uit zijn as en klaar voor een eerste vlucht. Neem plaats onder de vleugels van Fēnix. Voor een onvergetelijk gevoel van vrijheid, sensatie en natuurlijk van vliegen.

Facts & Figures

  • B&M Wing Coaster
  • Lengte: 813 meter
  • Hoogte: 40 meter
  • Snelheid: 95 km/u
  • Duur: 3 minuten

Toverland over Fēnix

Fēnix is de allereerste wing coaster van de Benelux. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. De leverancier is de toonaangevende Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.

Fēnix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop. De achtbaan is niet alleen de hoogste attractie van Toverland, maar ook de eerste met inversies. Een volwassen achtbaan voor een volwassen attractiepark.

Fēnix is onderdeel van Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn. Fēnix is een vuurvogel die elke 777 jaar uit zijn eigen as herrijst. Bezoekers mogen plaatsnemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht. In Avalon bevindt zich tevens de boatride Merlin’s Quest. In deze boottocht voor het hele gezin gaan de opvarenden op zoek naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven.

Toverland Making of Port Laguna & Avalon - Pret-Parken.com

 

Making of Port Laguna & Avalon

 

Wat is een Wing Coaster?

Wing Coaster is een type achtbaan van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. De stoelen hangen in paren naast de rails. Tussen 2007 en 2008 werd de Wing Coaster ontwikkeld. De opening van de eerste Wing Coaster vond plaats op 1 april 2011.

Alle gebouwde exemplaren zijn custom-made, of hebben met andere woorden een unieke lay-out (hoogte, lengte, inversies en snelheid). Er zijn geen vaste modellen.

 

Toverland ander half keer groter

Het nieuwe themagebied komt te liggen bij de vijvers achter het reeds bestaande themagebied de Magische Vallei. Eyecatcher van deze area wordt een sensationele Wing Coaster. Bij dit achtbaantype hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Tijdens de rit zullen de passagiers meermaals over de kop gaan. Paul Oomen, technisch directeur, is erg trots op deze toevoeging. “Dit is de eerste Wing Coaster in de Benelux.” Hij belooft dat een ritje in de Wing Coaster “een onvergetelijk gevoel van vrijheid” geeft. De leverancier is de toonaangevende achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.
Daarnaast kan men genieten van een magische boatride. Deze waterattractie is geschikt voor de hele familie en zal deels overdekt zijn. De boatride wordt gebouwd door MACK Rides. Ook spinning coaster Dwervelwind en log flume Backstroke in Toverland zijn van deze Duitse leverancier.

Naast het themagebied opent Toverland ook een nieuw entreegebied. Dit gebied wordt een verblijfsarea met diverse horecagelegenheden, winkels en een openluchtpodium. Vanuit hier kunnen bezoekers hun weg vervolgen naar de overige themagebieden van Toverland.
De totale uitbreiding bedraagt ruim 7 hectare; hiermee wordt het parkoppervlak anderhalf keer zo groot. Dit wordt de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland.

Wil je een dagje Toverland plannen? Hou onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws!

 

Wat is Toverland?

Attractiepark Toverland (kortweg Toverland) is een deels overdekt attractiepark in het Nederlandse Sevenum. Het is een van de jongste attractieparken van Nederland. Toverland opende op 19 mei 2001 als overdekte speeltuin en is inmiddels uitgegroeid tot middelgroot themapark met een groeiend bezoekersaantal en oppervlakte. In 2012 werd door de ANWB-leden het attractiepark uitgeroepen tot beste uitje van Nederland en in 2014 won Toverland een Zoover Award voor beste attractiepark van Nederland.

 

Thema gebieden in het park

Land van Toos

Het Land van Toos is het eerste themagebied van het attractiepark. Het themagebied is indoor en is het gedeelte waarin bezoekers het park betreden. Het themagebied is vernoemd naar de mascotte van Toverland: Toos Toverhoed. Toos heeft een zwijn genaamd Morrel. Het Land van Toos is gethematiseerd naar ‘oosters en westers toveren’. Het attractieaanbod bestaat voornamelijk uit kinderattracties en speeltoestellen. Een opvallende attractie in het themagebied is de achtbaan Toos-Express. Het traject ligt door het gehele themagebied.

Magic Forest

De Magic Forest is het tweede themagebied van het attractiepark en tevens indoor. Het themagebied is gethematiseerd naar een bos, echter is het oostelijke gedeelte door de komst van Maximus’ Blitz Bahn gedecoreerd naar het thema Oostenrijk.

Troy Area

Troy Area is het derde themagebied van Toverland in het westelijke gedeelte van Toverland. Het is het eerste themagebied dat zich volledig in de buitenlucht bevindt. Het themagebied staat in het teken van het Oude Griekenland en bestond kort na de opening alleen uit de achtbaan Troy. Drie jaar later werd het themagebied uitgebreid met twee nieuwe attracties.

Magische Vallei

Dit is het vierde themagebied in het noorden van het park. Ook dit gedeelte is volledig in de buitenlucht. Het themagebied is vernoemd naar het fictieve volk de Dwervels. In het gehele gebied zijn animatronics te vinden van Dwervels. Opvallende attracties zijn Djengu River en Dwervelwind. Het themagebied heeft enkele overeenkomst met het Volk van Laaf in attractiepark de Efteling.

Avalon

Dit themagebied zal volgens planning openen in 2018. Avalon krijgt een middeleeuws en mytisch thema en ligt ten noorden van het park rondom een voormalige visvijver.

Port Laguna

Port Laguna zal volgens planning openen in 2018 ten noorden van de achtbaan Troy. Port Laguna wordt de nieuwe hoofdentree van het park. In dit nieuwe themagebied zullen buiten de entree diverse horeca en winkels te vinden zijn. De entreezone krijgt een mediterraanthema en krijgt een hoofdstraat van tien meter breed in een hoefijzervorm.