Gisteren verscheen aflevering drie van The Making of: Untamed online. Daarin is te zien dat de vervanger van Robin Hood direct na de lift een vrije val van 80 graden maakt.

Untamed: Vrije val van 80 graden - Pret-Parken.com

Untamed gaat vanaf de eerste seconden knallen

Rocky Mountain Construction is druk bezig met de bouw van de hybride achtbaan in Walibi Holland. Een bouwer van RMC kon vertellen dat direct na de 80 graden vrije val er een micro bunny met ejector time komt. Voor de mensen die het effect niet kennen:
Na de “first drop” waar het lijkt of je op de grond knalt gaat de baan een stukje omhoog en direct weer naar beneden. Het voelt alsof iets je uit je stoel trekt.

Specificaties

De baan zal een topsnelheid van 92 km/u gaan halen. De baan gaat 1085m lang worden en de maximum hoogte zal 36,5 meter hoog gaan zijn.

Rocky Mountain Construction of RMC is een Amerikaanseachtbaanbouwer die gespecialiseerd is in het bouwen van hybride achtbanen. Het bedrijf is opgericht in 2001 door Fred Grubb en Suanne Dedmon. Het is gevestigd in Hayden in de staat Idaho. Ze zijn vooral bekend door de vorm van de rails, die heeft namelijk een I-vorm (ook wel Iron Horse genoemd). Naast achtbanen bouwt het bedrijf ook waterparken.

Untamed: Vrije val van 80 graden - Pret-Parken.com