De afgelopen jaren dalen de bezoekersaantallen in Walibi Holland flink. Waar het park in de Six Flags periode nog miljoenen bezoekers trok lukt het nu niet meer om dit te realiseren. In 2018 trok het park maar 838.000 bezoekers. Hiermee komt het park op een vierde plek achter De Efteling, Duinrell en Attractiepark Slagharen.

Walibi Holland schakelt hulp in

Het park lijkt de vierde plek vooral door de Halloween Fright Nights vast te houden. Als deze bezoekers er niet zouden zijn had het park in grote problemen gezeten.

Volgens geruchten in de branche heeft Walibi Holland hulp uit België gekregen. Marketingdirecteur Marc Guffens van Walibi Belgium komt naar het park in de polder. Guffens is al jaren betrokken bij de groep die ooit behoorde aan de Six Flags European Division. Tegenwoordig zijn alle parken in handen van het Franse Compagnie Des Alpes (CDA).

Directrice Mascha van Till lijkt de hulp hard nodig te hebben. De strategie van het park is in de afgelopen jaren flink wat gewijzigd door de directrice. Het ene jaar stonden tieners centraal in het park maar nu wil het park weer terug naar de doelgroep van gezinnen. De strategie wisselingen van het park hebben de bezoekersaantallen niet omhoog kunnen krikken.

Na achtbaan Lost Gravity (2016) heeft het park geen nieuwe spectaculaire attracties toegevoegd. De afgelopen jaren heeft het park juist attracties weggehaald. Dit jaar opent het park de hybride achtbaan Untamed welke in de plaats komt voor houten achtbaan Robin Hood.

Untamed zal moeten zorgen voor een flinke piek in de bezoekersaantallen om te zorgen dat het park niet nog verder van de top 3 af komt te liggen.

Untamed zal zijn eerste ritten voor publiek gaan rijden op 1 juli.