De afgelopen dagen hebben we mogen genieten van een temperatuur tussen de 20 en 26 graden in Nederland. Het ziet er naar uit dat het de komende week ook warm blijft.

Meteo consult meldt het volgende over aankomend weekend en daarna:

Kwikstanden tussen 25 en 30 graden zijn dan mogelijk. Na een lange periode met zomerse dagen in het binnenland, kan er dan aan het einde van de maand misschien ook wel regionaal een tropische dag aan de indrukwekkende mei-warmte toegevoegd worden. Overigens lijkt het risico op onweersbuien in het weekend ondanks de verder oplopende temperaturen juist wat af te nemen.

Het wordt een seizoen vol pieken en dalen voor de attractieparkenbranche. Goede weken met bovengemiddeld meer bezoekers wisselen zich af met slechte weken. Het weer is de sector regelmatig niet goed gezind: bij regen stellen de bezoekers hun dagje pretpark uit en ook als het te warm is mijden gasten de attracties.

De verfrissende wildwaterbanen leggen het af tegen het strand of het openluchtzwembad. In de pretparken is het momenteel relatief rustig. Vanwege het warme weer zijn juist de avondopenstellingen in parken heel succesvol.

Echter hebben de meeste parken dit pas vanaf volgende maand. Wil je dus een relatief rustig dagje pretpark? Dan is dit het moment om te gaan.

Geen lange rijen voor attracties

Je zou verwachten dat iedereen (die vrij is) met het mooie weer massaal de waterattracties in duikt. Op deze dagen zijn dit vaak wel de drukst bezochte attracties. Echter is het over het algemeen niet heel druk in de parken waardoor de wachttijd mee valt.

Zo is vandaag een gemiddelde wachttijd van 35 minuten geregistreerd bij  de Piraña in de Efteling.

Warm weer? Ga naar een pretpark! - Pret-Parken.com

Pinksterdrukte bij Walibi Holland

Echter lijkt het bij Walibi Holland juist wel druk te zijn geweest. Bezoekers klagen op twitter dat het wegrijden van de parkeerplaats een hel is. Dit fenomeen zien we normaliter alleen met Halloween in de polder.

Warm weer blijft aan

Meteo Consult weet ons te melden dat de weerkaarten er voor de komende 1,5 week voorspoedig uit zien qua temperatuur. Volgende week verwachten het weerstation temperaturen van 30 graden!

De meeste mensen zullen volgende week aangrijpen om naar het strand of recreatieplas te gaan. De kans dat het druk is in de pretparken is vrij laag. De meivakantie is net achter de rug waardoor het doordeweeks relatief rustig in de parken zal zijn is de voorspelling.