Elke stad heeft tegenwoordig een Halloween Evenement, maar zijn ze ook goed?

De populariteit van Halloween blijft flink toenemen. Niet alleen de populariteit blijft stijgen, ook de verwachting van de consument . Het neerleggen van een paar eenzame pompoenen werkt gewoon niet meer.Gasten willen dat de ervaring begint voordat ze bij een attractie aankomen en lang zal blijven nadat ze zijn vertrokken.

Stel je wilt een Halloween evenement beginnen, waar moet je dan op letten? Onze Amerikaanse collega’s geven wat gratis tips:

Vind het ritme van angst

Of je nou 80 bent of een pasgeboren baby, de menselijke “angst-factor” werkt bij heel veel mensen hetzelfde.

Opwinding gevolgd door een gevoel van veiligheid naar het moment van paniek.
Speel kiekeboe met een peuter en je zult dit patroon zien. De verwachting van ‘wanneer zal het gebeuren?’; gevolgd door het gillen van verrukking wanneer de verrassing plaatsvindt; gevolgd door een giechelen als de peuter zich veilig voelt en meer eist.

In sommige van de geweldige enge films herhaalt dit patroon steeds weer opnieuw, en bouwt het op tot een laatste finale. Is het echt veilig om weer in het water te komen?

Hoe kun je profiteren van deze “geprogrammeerde” reactie

Denk aan alle punten van interactie die een klant heeft met uw merk of attractie voordat ze zelfs maar aankomen. Hoe kun je een gevoel van gelegenheid creëren en anticiperen op wat er zal volgen als ze je bereiken?

Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen:

 • Website of sociale media  – Zorg voor aanwezigheid
 • Trailers & Teasers van je evenement – deze kunnen vriendelijk en leuk zijn voor de kleintjes of horrorfilm stijl voor de volwassenen.
 • Up-sell-pakketten – maak specials in de eet- en drinkgelegenheden en voeg spookachtige eetgelegenheden toe aan kaartjes voor een VIP-ervaring (of is het RIP?).
 • Gebruik geautomatiseerde marketing om de spanning op te bouwen – probeer een langzame onthulling. Vertel een verhaal die tot zijn recht komt op je evenement.
 • Zorg voor goed getraind personeel en zorg dat ze hun character begrijpen.

 

Dit is waar u de kans krijgt om echt met uw bezoekers contact te houden. Vergeet niet dat hun ervaring begint zodra ze in de poorten rijden. Op hoeveel manieren kun je ze onderdompelen in je Halloween-ervaring? Van personeel tot merchandise, eten en drinken tot shows, wandel je attractie in als een gast en kijk waar je de magie aan toe kunt voegen.

Waarom probeert u deze niet?

 • Creëer een allesomvattende ervaring – ontwerp de parkeergarages en -uitgangen.
 • Vergeet geluiden en geuren niet om echte onderdompeling te creëren.
 • Voeg drama toe aan uw ervaring met behulp van ervaringsgerichte technologie zoals AR, VR of kleurrijke projectie mapping.
 • Zorg dat je dat instagrambare moment hebt – pop-up foto kansen zijn een zeer kosteneffectieve manier om een grote impact te maken, en vergeet je #HalloweenHashtag niet.

 

Wanneer we uit de opwinding komen, delen we dat gevoel van veiligheid en opluchting; dit is een goed moment om gasten te bereiken en nog sterkere verbindingen te smeden.

Studies tonen aan dat eerste en laatste indrukken tellen. Vergeet dus niet hoe gasten u verlaten!

Hier zijn nog enkele ideeën:

 • “I Survived” badges of certificaten – waarom niet uitdelen aan gasten als ze vertrekken, of digitale versies delen om toe te voegen aan hun sociale kanalen na het evenement?
 • Deel na afloop de meest angstaanjagende momenten met je gasten – of laat ze stemmen.
 • Als je de gegevens hebt, kun je ze meer geven van wat ze leuk vinden of gemist hebben in je attractie – ze aanmoedigen om te reserveren voor volgend jaar / seizoen.
 • Leg een aantal video-testimonials vast zodra ze de spanning voelen. Dit kan je gebruiken ter promotie.
 • Moedig uw gasten aan om hun ervaringen online te delen – promoot uw hashtag, betrek influencers of voer een sociale promotie uit.

 

Ben jij het hier mee eens? Heb je aanvullingen op dit artikel?