Het lijkt wederom een aflevering van “kolder in de polder” de laatste weken. Walibi Holland lijkt de zaken niet op orde te hebben nadat een journalist vandaag gratis toegangskaarten regelde voor zichzelf.

Walibi zo lek als een mandje

Vorige week werd Jan van Kampen nog op zijn vingers getikt doordat hij het zoveelste foutje in de systemen van Walibi Holland had ontdekt. De directrice Mascha van Till wilde aangifte doen tegen van Kampen. Op veel steun kon de directrice niet rekenen gezien de reacties op social media.

De meeste mensen vonden de actie van van Till een zielige actie om een man te straffen die je wilt helpen.

RTL Journalist kraakt website

Daniël Verlaan is werkzaam als tech journalist voor het RTL Nieuws en wist de systemen van Walibi te kraken. Hij kon zich zo vrij in het systeem bewegen dat hij zichzelf gratis toegangskaarten kon geven.

Verlaan heeft Walibi Holland op de hoogte gebracht en het lek is daarna verholpen. Of er in de toekomst nog meer hacks gepubliceerd gaan worden is eigenlijk meer een kwestie van tijd.

We hebben al diverse tips gekregen van handige mensen die onder andere personeelsgegevens hadden verkregen. We hebben de tipgevers gevraagd dit bij Walibi te melden en niet te publiceren om de privacy van deze mensen te waarborgen.

Het zal ons niet verbazen als dit nog een vervolg gaat krijgen.