Als het geen deel uit maakt van de ervaring dan wil het park ook niet dat je het ziet.

Disney groen

Disney heeft een aantal geheime manieren om de magie van het park levend te houden voor de gasten, en een ervan heeft een bepaalde schaduw van groen.

In het park zijn de termen als “go away green” of “no-see-um-green” die gebruikt worden om iets te verbergen.

De specifieke kleur groen die wordt gebruikt, wordt beschreven als grijsgroen met een zweem van blauw, meldde The Sun.

Volgens Mental Floss wordt de kleur gebruikt op items die minder spannend zijn en geen deel uitmaken van de ervaring, zoals vuilnisbakken, borden, hekken en zelfs backstage-gebieden.

Deze dingen worden minder goed waargenomen waardoor ze de illusie van het park kunnen vasthouden.

“Het doel van deze kleur is om ervoor te zorgen dat het object vervaagt in uw kleurenspectrum, zodat uw oog het volledig zal missen”, vertelde Disney-expert Gavin Doyle aan Business Insider.

Zo houdt Disney dingen voor je verborgen - Pret-Parken.com

Ontworpen door Disney Imagineers

De kleur is ontworpen door “Imagineers”, onderdeel van het Walt Disney Imagineering (WDI) -team, dat alle ontwerpen en thema’s in de Disney-franchise samenstelt, waaronder cruises, attracties, resorts en themaparken.

“Disney gebruikt een paar verschillende kleuren om gebouwen te laten verdwijnen in het gebladerte eromheen,” zegt een Reddit gebruiker.

“Het heeft veel te maken met waar het gebouw in overgaat, met dit spectrum spelen de imagineers in op je onderbewustzijn. Zo neem je een aantal dingen niet bewust weer terwijl het er wel degelijk is.”